Sport / Nogomet

novi stari trener

Zekić na predstavljanju: "Napatio sam se da se vratim ovdje, igračima neka ne padne napamet da se zezaju na terenu"

Zekić na predstavljanju:
Davor Javorović/PIXSELL

Na svom predstavljaju na Opus Areni, novi trener je istaknuo kako prije svega očekuje pozitivu i dobru atmosferu u i oko NK Osije

Zoran Zekić jučer je na Pamapsu predstavljen kao novi (stari) trener Nogometnog kluba Osijek. Na konferenciji za novinare bilo je puno predstavnika medija, a  novi Bijelo-plavi kormilar je prije svega iskazao pozitivu i optimizam. Poručio je odmah u startu da jedva čeka prve treninge s Bijelo-plavima, a osvrnuo se i na situaciju koju je sada zatekao u Osijeku u odnosu na vrijeme njegova prvoga mandata na osječkoj klupi.

"Malo sam stariji nego što sam bio u prvom mandatu. Trenutak povratka je malo nezgodan, na igračima i meni je da ozračje vratimo u normalu i pobrinemo se da bude što više veselja. To možemo jedino s profesionalizmom, poštenim odnosom, dobrim igrama i pravim ponašanjem i na terenu i izvan njega, pokazujući koliko poštujemo ovaj klub. Znam koliko je liga zahtjevna, puno više moramo vjerovati u sebe, biti okomitiji. Proširio sam nogometno i životno iskustvo, radio sam u četiri lige i sve mi to daje nadu da ću sa svojim stožerom vratiti pozitivu i već od prve utakmice pokazati da idemo u dobrom smjeru", uvodno je rekao Zekić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za razliku od onih godina kada je prvi puta vodio Osječane, puno se toga promijenilo u Klubu, a dočekala ga je i sjajna infrastruktura na Opus Areni.

"Uvjeti su fantastični, što je motiv više svima nama da ostvarujemo bolje rezultate. Gledao sam u Albaniji, čekajući rasplet, još malo momčad i karakteristike igrača. Osijek je narastao, očekivanja su sve veća, izazove treba brže rješavati, no svi moraju znati da nije isto igrati u velikoj četvorki i u bilo kojem drugom klubu. To je privilegija i u tomu treba pronaći motiv, ali bez nekog straha. Siguran sam da ćemo poštenim odnosom i pravom energijom svi zajedno s našim navijačima uspješno nastaviti sezonu. Negdje nam se izgubila momčadska kvaliteta, promijenilo se dosta igrača, a moja je želja da budemo kompaktni, dobro izbalansirani i da smo napadački orijentirani kada je to god moguće. I da iz kvalitetnog kolektivnog pristupa dođemo i do jače individualne kvalitete."

Zekić će službeni povratak na dužnost na kojoj se zadržao od 2015. do 2019. imati u derbiju s Hajdukom koji nas očekuje krajem idućeg tjedna.

"Sada sam samo na tu utakmicu fokusiran. Razmišljam već danima o tome, mislim da znam koje su dobre strane i mane našeg protivnika. Oni imaju prednost, ali im može biti i teret što igraju na prepunom Poljudu. Moramo otići s vjerom tamo, siguran sam da ćemo igrati hrabar nogomet. Poslije ćemo razmišljati o sljedećem suparniku i pristupati im svima kao kada je riječ o kup-utakmicama. Naravno da želim igramo što bolje i uspješnije, ali još i više da težimo napraviti pravu strategiju, uz prepoznatljiv nogomet i što više domaćih igrača, što oni ipak moraju zaslužiti. Želim da nešto više napravimo i u Europi, nadam se da ćemo do toga doći što prije. Svojim igračima ću poručiti da sam se osobno itekako napatio da bih se vratio ovdje, tako da im ne padne napamet da se „zezaju“ na terenu."

Uvodno je sve pozdravio i novinarima se obratio član Uprave NK Osijek i klupski direktor Vladimir Čohar.

"U ime vlasnika i predsjednika izražavam dobrodošlicu Zoranu kojega smo prvenstveno angažirali zbog njegovih trenerskih kvaliteta. Smatramo da ima vrhunsko znanje, a sve ono drugo može biti samo dodana vrijednost. Nismo razmišljali duže od te jedne sekunde koliko je razmišljao i Zoran. Bio je, dakle, naša prva i jedina opcija. Pozabavit ćemo se u sljedećim tjednima funkcijom sportskog direktora, dosad je u fokusu bio isključivo trener koji je kamen temeljac svakog kluba. Počet ćemo uskoro razgovarati o onome što nas očekuje u prosincu i dalje. Što se navijača tiče, bez njih ne ide i moramo pokazati zajedništvo jer bez toga ne možemo. Iskreno se nadam da će se atmosfera kroz bolje igre i rezultate promijeniti na bolje, no prije svega svaki bi navijač trebao doći na tribine i bodriti svoj klub. Bilo je puno komunikacije s navijačima kao i sa svim drugim dionicima kojima je NK Osijek drag. Uvijek smo sa svima komunicirali. I spremni smo to i dalje činiti", poručio je Čohar.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!