Sport / Nogomet

Futsal Osijek - Torcida

Na Zrinjevcu gostuje Torcida, a dolazak najavila i Kohorta

Na Zrinjevcu gostuje Torcida, a dolazak najavila i Kohorta
Davor Matovac/SiB.hr

S pobjedom bi se Voldinovi izabranici odvojili na +5 od Torcide i dobili sjajan zamah da predstojeće gostovanje

Futsal Osijek od jesenas ponovno nastupa u najvišem rangu Hrvatskog futsala. Zahvaljujući efikasnoj i uvjerljivoj sezoni u 2.HMNL-istok a potom sjajnim partijama u doigravanju za elitni rang, “bijelo-plavi” zavrijedili su povratak u 1.HMNL. Zajedno s Futsal Osijekom u elitni rang vratila se ekipa Torcide, koja upravo ovaj petak stiže na Zrinjevac. 

Petak pred nama donosi jedan od ključnih susreta za “bijelo-plave” u ovom dijelu sezonu, na Zrinjevac dolazi ekipa Torcide. U prvom dijelu natjecanja Torcida je slavila na Gripama a potom i izbacila Osijek iz Kupa Hrvatske na Zrinjevcu, porazi su to koji moraju biti motiv i samim time imperativ pobjede u nadolazećem susretu. Osijek trenutno ima dva boda prednosti ispred Torcide koja drži devetu poziciju prvenstvene ljestvice, ispod je jedino momčad Universitasa koja gotovo sigurno seli u drugi rang natjecanja. Domaći bodovi su ono od čega Osijek živi ove sezone, samo što će u petak bodovi imati dvostruku vrijednost s obzirom na to da dolazi direktan konkurent za osmu poziciju, posljednju koja vodi u play off. S pobjedom bi se Voldinovi izabranici odvojili na +5 od Torcide i dobili sjajan zamah da predstojeće gostovanje. Sljedeće gostovanje donosi put Splita i sudar s Universitasom gdje se pobjeda ili barem bod nameću kao imperativ. S bodovima u ova dva susreta Osječani bi napravili ogroman korak ka zadržavanju osme pozicije. Naravno, uz okršaje sa splitskim momčadima, Osijek će na Zrinjevcu do kraja regularnog dijela ugostiti Futsal Dinamo i Crnicu, ekipe koje trenutno drže četvrto, odnosno peto mjesto. Gledajući tako, cijela sezona može se svesti na dvije utakmice, predstojeću s Torcidom a potom s Universitasom.

Futsal Osijek će u pohodu na play off predvoditi prije svega prvi topnik lige, Andrej Pandurević, koji je trenutno na 14 postignutih golova, a u stopu ga prati Domagoj Damjanović koji je na deset. Uz spomenuti dvojac vrijedi spomenuti kako se na parket nakon ozljede vratio i stasiti pivot Nebojša Popović koji će svojim iskustvom i znanjem zasigurno pridonijeti na parketu. Jedino pojačanje u redovima “bijelo-plavih” ove zime je Almedin Bundavica, koji je već u debiju na Zrinjevcu pokazao o kakvom se igraču radi. U podjeli bodova protiv Olmissuma Bundavica je sjajno napao Kuraju kojeg je do kraja orobio a potom pogodio za erupciju oduševljenja na Zrinjevcu. Dino je u samoj najavi utakmice istaknuo kako se osjeća ugodno u svlačionici s obzirom da otprije gaji prijateljske odnose s ekipom. Koliko je kvalitetnu partiju pružio protiv Olmissuma potvrđuje da je prema CROfutsalu izabran za igrača utakmice a potom i u idealnu petorku kola. U listu strijelaca se Dino upisao i u prošlom kolu na gostovanju kod Squarea gdje je Osijek u konačnici poražen. Bundavica se po dolasku u Osijek odmah nametnuo i postao miljenik publike, te bi do kraja regularnog dijela uz Pandurevića i Damjanovića trebao predvoditi Osijek do osme pozicije.

Utakmica je rasporedu ovog petka, 24.02.2023. godine s početkom u 18:00 u dvorani Zrinjevac. Veseli informacija da je svoj dolazak potvrdila vjerna Kohorta koja će u petak biti “šesti” igrač “bijelo-plavih” u pohodu na važne bodove!


Izdvojeno

Reci što misliš!