Sport / Nogomet

Rođena u Brčkom

Nova članica ŽNK Osijek: „Sigurna sam da predanom igrom mogu doprinijeti uspjesima kluba“

Nova članica ŽNK Osijek: „Sigurna sam da predanom igrom mogu doprinijeti uspjesima kluba“
PR

Na njenom ŽNK Osijek dresu bit će otisnut broj 19, a nosit će ga prema ugovoru do 30. lipnja 2026. godine

Još jedno pojačanje stiglo je u ŽNK Osijek! Bijelo-plava postala je Marija Damjanović, dosadašnja prvotimka ŽFK Lokomotiva Brčko.

Damjanović je rođena 16. kolovoza 2000. godine u Brčkom (BiH), a nogometom se aktivno počela baviti s 13 godina u tamošnjem ŽFK Lokomotiva Brčko. Prolazeći kroz sve kategorije natjecanja u bosanskohercegovačkoj ženskoj nogometnoj ligi, u tome klubu zadržala se punih 10 godina i iz njega naposljetku otišla s kapetanske pozicije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prelazak u ŽNK Osijek za nju je stoga prvi transfer u igračkoj karijeri. Uz aktivno bavljenje nogometom, Marija je završila medicinsku školu te trenutno studira fizioterapiju.

„Oduvijek me zanimao nogomet, a kada se pokazalo da mi dobro ide, bilo mi je logično uključiti se u domaći klub. Vjerujem da je tu malo prste uplela i genetika, moj otac je bio nogometaš, i to dosta dobar, tako da mi je ljubav prema nogometu sigurno došla i od njega. U ŽFK Lokomotiva Brčko igrala sam u svim kategorijama, kao i u svim BiH reprezentativnim kategorijama, od U16 do „A“ ekipe, ali se nikada nisam odlučila otići iz Brčkog do sada“, kaže Damjanović te ističe kako je okrenuti novu nogometnu stranicu odlučila baš u ŽNK Osijek jer je riječ o klubu s fantastičnim rezultatima.

„ŽNK Osijek veliko je ime u ženskom nogometu i meni je čast postati dio te priče. Posebno u ovome trenutku kada je ekipa odlična i kada je jasno da samo treba ići hrabro naprijed ususret velikim stvarima i sjajnim rezultatima. Sigurna sam da predanim radom i igrom mogu doprinijeti budućim uspjesima kluba. Ništa manje od prvog mjesta u prvenstvu ovaj klub ne očekuje, pa tako i ja, što me ispunjava adrenalinom i pozitivnom tremom“, kaže Marija.

Na njenom ŽNK Osijek dresu bit će otisnut broj 19, a nosit će ga prema ugovoru do 30. lipnja 2026. godine. Vjeruje da će se vrlo brzo uklopiti u ekipu.

„ŽNK Osijek uvijek mi je odavao dojam kvalitetnog sportskog kolektiva. Igrala sam s ŽFK Lokomotiva Brčko nekoliko utakmica protiv Osječanki i po onome što sam vidjela vjerujem da ću se dobro snaći. Dvije ŽNK Osijek igračice i poznajem iz BiH reprezentacije, Mejremu Medić i Nikolinu Vujadin, kao i pomoćnu trenericu, Ivonu Knezović, tako da svakako ne dolazim u potpuno nepoznato okruženje. Uzbuđena sam. Veselim se upoznati ostale članove ekipe i stručnog stožera, zaigrati i pronaći svoje mjesto“, zaključuje Damjanović.

ŽNK Osijek "A" ekipa trenutno je u procesu zimskih priprema uoči nastavka sezone. Uz Damjanović, u aktualnom prijelaznom roku, za bijelo-plave djevojke prethodno je potpisala i Nikolina Vujadin. Dok je Vujadin debitirala 4. veljače u prijateljskoj utakmici protiv prvakinja Srbije iz ŽFK Spartak, Damjanović je prvi puta za ŽNK Osijek nastupila protekli vikend, 12. veljače u Ljubljani, u okviru prijateljskog susreta protiv slovenskih prvoligašica iz ŽNK Olimpija.


Izdvojeno

Reci što misliš!