Sport / Nogomet

jugović i živković

Prekaljeni profesionalac i mlada nada potpisale ugovore s NK Osijekom

Prekaljeni profesionalac i mlada nada potpisale ugovore s NK Osijekom
NK Osijek

Jugović je aktualni ugovor produžio do 2024. godine, dok je Živković svoj prvi profesionalni ugovor potpisao do 2026. godine

Vedran Jugović i Filip Živković, iskusni 34-godišnji veznjak i 16-godišnji ofenzivac, produžili su svoju vjernost Bijelo-plavim bojama. Jugović je postojeći ugovor potpisao do 2024. godine, dok je Živković potpisao prvi profesionalni ugovor na maksimalne tri godine, a koji će ga s NK Osijek vezati do 2026. godine.

"Izuzetno mi je drago što smo potpisali nove ugovore s Vedranom Jugovićem i Filipom Živkovićem. Vedran Jugović je naš dokapetan, igrač golemog iskustva i jako važna karika u svlačionici i na terenu, dok je Filip Živković jedan od najtalentiranijih igrača naše škole nogometa koji već ozbiljno kuca na vrata prve momčadi i koji je sigurno budućnost NK Osijek. Čestitam obojici, siguran sam da je ovo značajan trenutak kako za njih tako i za naš Klub", rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Novi smjer

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpisi s Jugovićem i Živkovićem pokazatelj su smjera u kojem će klub ići u budućnosti.

"Idemo u reorganizaciju sportske filozofije i rekonstrukciju igračkog kadra. Iz tog razloga moram se zahvaliti Vedranu Jugoviću koji je odmah pristao biti dio tog novog smjera kojim želimo ići, a vjerujem da će ovi potpisi biti poticaj i svim ostalim igračima. Imali smo još nekoliko igrača iz B momčadi, juniora i kadeta koje smo željeli priključiti prvoj momčadi, to ćemo učiniti kroz ovu polusezonu i vjerujem da će se također nametnuti", istaknuo je Kulešević.

Želja produžiti suradnju

Jugović je jedan od senatora u svlačionici čija se riječ sluša i uvažava. Potpisivanjem novog ugovora ispunio je i svoju iskrenu želju.

"Svakako da sam vrlo zadovoljan, htio bih se ovim putem zahvaliti Klubu, treneru i posebno mojim suigračima bez kojih ne bi bilo ni ovog čina. Sve je uvjetovano dobrim igrama cijele momčadi u što sam s i ja uklopio. Prvenstveno mi je važno da su me u posljednje vrijeme zaobišle ozljede, da je sve sa zdravljem u redu. Vjerujem da će tako biti i ubuduće, pa će možda uslijediti i novi potpis. Moja je velika želja bila produžiti suradnju, mislim da ova neka nova priča i ciljevi koji su pred nama mogu biti novi izazov. Naša je nogometna škola, po meni, i najveća vrijednost Osijeka, godinama je slovila za najbolju u Hrvatskoj i „izbacivala“ odlične igrače. U budućnosti vidim da bi taj miks domaćih igrača na terenu i onih koji nam donose novu kvalitetu mogao donijeti puno radosti navijačima", rekao je Jugović.

San je bio zaigrati za Osijek

Zanimljivo je istaknuti kako je Jugo igrao sa Živkovićevim ocem Tihomirom u donjogradskoj Olimpiji, s njegovim ujakom Brankom Vrgočem dijelio je svlačionicu u Gradskom vrtu, a s drugim ujakom Šimom je bio u kadetima i juniorima Bijelo-plavih. A što se tiče 16-godišnjeg Filipa, njemu su osjećaji posebni, sada kada je i službeno postao profesionalac.

"Odličan je to osjećaj, za mene koji sam ovdje rođen i komu je zaigrati za NK Osijek još kao dječaku bio san. Nadam se da će za moj klub još biti puno potpisa u karijeri koja je ispred mene. Opet ću istaknuti kako su nama mladima naši stariji igrači, od kapetana pa nadalje, velika podrška i na terenu i izvan njega. Nadao sam se da ću dočekati ovaj trenutak i želja mi se, eto, brzo ostvarila. Dočekao sam potpis ugovora i sada su na redu nove želje. Odnosi se to na što više nastupa, dakako i što veći broj golova koje želim zabiti za Osijek i proslaviti ih s našim navijačima. Sretan sam, naravno, kako ne bih bio u ovakvoj situaciji", zaključio je Živković.


Izdvojeno

Reci što misliš!