Sport / Nogomet

mijenja li osijek igru?

Defanzivni stručnjak Poms najavio utakmicu protiv Šibenika, nepoznanica kako će izgledati napad pod njegovim ravnanjem

Defanzivni stručnjak Poms najavio utakmicu protiv Šibenika, nepoznanica kako će izgledati napad pod njegovim ravnanjem
NK Osijek

Poms je već tri puta sjedio na klupi i mijenjao dosadašnjeg trenera, ali mu je ovo svojevrsni debi kao glavni trener

Rene Poms, glavni trener Bijelo-plavih, imat će u subotu protiv Šibenika (Gradski vrt, 21.05 sati) svoj samostalni debi na klupi Osijeka uoči kojeg s raznih strana dobiva pozitivne impulse podrške.

"Hvala svima na lijepim željama. Naravno, ponosan sam zbog prilike koju sam dobio. Za mene je ovo velika odgovornost i velika prilika, toga sam svjestan. Naravno želim je iskoristiti i napraviti najbolji mogući posao za klub, igrače i samog sebe", rekao je Poms.

Spreman za izazov

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bijelo-plave je do sada vodio u tri utakmice mijenjajući Nenada Bjelicu, ali zato je više od 400 puta bio na klupi u ulozi pomoćnog trenera što sugerira da ima dovoljno iskustva za uhvatiti se u koštac s izazovima koji ga čekaju. Pritom, nije nebitno spomenuti da je već ranije iskazao ambicije raditi samostalno kao glavni trener.

"Da nisam spreman ne bih ni prihvatio ovaj posao, niti bi mi klub ponudio priliku. Za mene je ovo pravi trenutak za doći na ovu poziciju. Dat ću najbolje od sebe da budemo uspješni jer na kraju dana to je jedino što se računa", dodao je Poms bez da je otkrio što će to biti drugačije u igri Osijeka u odnosu na dosadašnje utakmice.

Šibenik je opasan

Nogometaše Osijeka očekuje domaći ogled protiv vrlo dobrog Šibenika protiv kojeg će tražiti potvrdu povratka na pobjednički kolosijek.

"Uvijek je najvažnija prva iduća utakmica, a za nas je to gostovanje Šibenika u Gradskom vrtu.  Nema dvojbe da ćemo pokušati dati najbolje od sebe da pobijedimo iduću utakmicu i osvojimo tri boda. Poznajem Šibenik, imaju dobru momčad, dobre rezultate, gledao sam ih u prošlom kolu protiv Dinama protiv kojeg su bili blizu osvajanja boda. Znamo da će ovo za nas biti teška utakmica za koju moramo biti spremni. Momčad je u dobrom raspoloženju, vjerujem u ove igrače i ako budemo igrali kako možemo smatram da ćemo biti uspješni u ovoj utakmici", dodaje austrijski strateg.

Zanimljivo, Poms je jednom već vodio Bijelo-plave protiv Šibenika kada je dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi bio Ramon Mierez.

"Bilo je to prije dosta vremena i u drugačijim okolnostima, ali pobijedili smo, imamo to pozitivno iskustvo bez obzira što je ovo potpuno nova utakmica", zaključio je Rene Poms.

Novi trener Osijeka dokazao se do sad u obrambenim taktikama pa je tako Osijek prošle sezone imao ponajbolju obranu lige i s tim segmentom su Bijelo-plavi imali znatno manje problema od onog u napadačkom dijelu. Bit će stoga zanimljivo vidjeti kako će Osijek izgledati u tom segmentu igre sad kad na klupi nema ni Nine Bule koji je bio zadužen za taj dio igre. Bule je klub napustio sporazumno, a nepoznato je hoće li Poms postaviti neku osobu na njegovo mjesto ili će samostalno kreirati napadačke akcije koje su često izostale i sve se pretvaralo u stihiju iako je Osijek imao  snažan napadački arsenal koji je često bio potpuno neiskorišten i zarobljen u obrambenim aktivnostima.


Izdvojeno

Reci što misliš!