Sport / Nogomet

preokret u zagrebu

Ivušić skidao nemoguće, umorni Osijek na kraju ipak poražen

Ivušić skidao nemoguće, umorni Osijek na kraju ipak poražen
Luka Stanzl/PIXSELL

Osijek je odigrao drugo kolo HNL i dugo držao povoljan rezultat, ali na kraju ipak nije izdržao

Dug i naporan put imali su nogometaši Osijeka iz Kazahstana, a to se odrazilo na današnju predstavu u Zagrebu. Dok su imali snage dobro su odolijevali napadima Lokomotive, ali su na kraju ipak doživjeli poraz.

U uvodu utakmice visokim presingom izašli su prema Santiniu, a to im se isplatilo već u 16. minuti kad je Laslo Kleinheisler iskoristio grešku domaće obrane i mirno poentirao pored vratara domaćih. Nakon toga Osijek je strpljivo čekao novu pogrešku, ali je Lokomotiva imala više od igre i samo zahvaljujući maestralnom Ivušiću nije izjednačila ili povela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Skinuo je vratar Osijeka odlične udarce iz daljine Stojkovića i Čokaja, a onda i čisti zicer Kulenovića kojem brani nogom u padu udarac jedan na jedan.

Osijek je na početku drugog dijela mogao i povećati svoju prednost, ali je prvo Fioliću poništen pogodak zbog zaleđa, a onda Santini čupa jednu loptu koju je uz samu vratnicu iz slobodnjaka uputio Kleinheisler. 

I u drugom dijelu vidjeli smo nekoliko Ivušićevih bravuroznih obrana kad nogama obranio udarce Vasilja i u istom napadu Aliyjua. Nažalost po Osijek nije on izdržao do kraja s netaknutom mrežom.

Prvo je odličan udarac iz kuta u 80. Bošković pretvorio u izjednačenje, a onda jedno slabo čišćenje Škorića i lošu obrambenu reakciju ostatka obrane isti igrač iskorištava za potpuni preokret i pobjedu Lokomotive.

NK Lokomotiva - NK Osijek 2:1 Fotogalerija

Bio je to prvi poraz Osijeka u ovoj sezoni i morati će se brzo rekuperirati i okrenuti novim izazovima u Europi i prvenstvu jer vremena za odmor nema. 

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!