Sport / Nogomet

konferencijska liga

Osijek saznao kad i s kim igra prve europske utakmice, u drugom krugu prijete velika imena

Osijek saznao kad i s kim igra prve europske utakmice, u drugom krugu prijete velika imena
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek već danas zna kad kreće u svoj europski put

Nogometni analitičar Tomislav Globan objavio je na svom Twitter profilu što i kad očekuje Osijek u Konferencijskoj ligi ove godine.

Porazom u Zagrebu jasno je kako će Osijek igrati u ovom rangu europskog natjecanja, a s koeficijentom 8.000 već sad zna kako će u drugoj kvalifikacijskog rundi biti nositelj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tom krugu ništa osim pobjede i prolaska nije opcija, a osim egzotičnih nogometnih imena već u tom krugu krije se i nekoliko potencijalnih mina poput švedskih klubova AIK i Djurgarden, poljski Lech Poznan, turski Alanyaspor, bugarski Botev Plovdiv, nekoliko mađarskih klubova kao i Borac Banja Luka iz BiH. Taj krug Konferencijske lige igra se 21. i 28. srpnja. Ždrijeb je 15. lipnja.

No već u Q3 kreću problemi jer Osijek vrlo vjerojatno neće biti nositelj (nalazi se trenutno 5 mjesta ispod crte) i tu će trebati ili jako puno sreće u ždrijebu ili će trebati drastično podići nivo igre da se ima ikakve šanse za prolaz protiv protivnika poput Basela, Slavije i Sparte Prag, Young Boysa, Paoka, Twentea pa i dobro znanog CSKA koji ga je izbacio već dva puta.


Izdvojeno

Reci što misliš!