Sport / Nogomet

susjedski derbi završio neredima

Masovna tučnjava na utakmici u Nuštru: Letjelo kamenje, navijači pokušali provaliti u svlačionice

Masovna tučnjava na utakmici u Nuštru: Letjelo kamenje, navijači pokušali provaliti u svlačionice
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Riječ je o utakmici prošlog kola Prve županijske nogometne lige koju su u Nuštru igrale domaća Nosteria i cerićka Mladost

U subotu 3. travnja 2021. godine u Nuštru je na nekoliko mjesta, a i u blizini nogometnog igrališta, došlo do fizičkog sukoba među više osoba, zbog čega je došlo i do oštećenja jednog osobnog vozila, izvjestila je PU vukovarsko-srijemska.

Naime, oko 18,20 sati je u Nuštru došlo do verbalnog i fizičkog sukoba među više osoba, a policija je bila odmah pripravna i ubrzo su zaustavili nastalo nasilje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utvrđenim izvidima policija je u nadležnu postaju privela više muškaraca koji su se sukobili u blizini nogometnog igrališta, a gdje se u to vrijeme događao nogometni susret.

Tijekom sukoba među više osoba oštećen je jedan osobni automobil vinkovačkih registarskih oznaka 27-godišnjaka iz Nuštra, zbog čega je policija provela očevid te će nakon utvrđenih nedvojbenih činjenica biti podnijeta odgovarajuća kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako je u događaju sudjelovalo više osoba čime je bio narušen javni red i mir u većem obimu, policija i dalje provodi krimnalističko istraživanje, radi utvrđivanja svih činjenica.

Riječ je o utakmici prošlog kola Prve županijske nogometne lige koju su u Nuštru igrale domaća Nosteria i cerićka Mladost.

Kako doznaje portal Novosti.hr od Nuštaraca koji su gledali utakmicu, ali nisu sudjelovali u nemilim događajima, gostujući navijači, potpomognuti prijateljskim skupinama iz okolnih mjesta, vrijeđali su i kamenjem gađali domaće navijače, a koji su potom uzvratili te je došlo do sukoba. Rezultat svega su razbijeni automobili i nekoliko ozlijeđenih sudionika tučnjave.

"“Nekoliko dana uoči utakmice s policijom sam dogovorio sve potrebne pripremne radnje jer smo očekivali veći broj gledatelja. Razvukli smo traku oko ograde na stadionu i ispisali upozorenja kako je ista najbliža udaljenost na koju se može prići terenu. Naime, naš stadion je otvoren i ne možemo zabraniti nekome da iz parka gleda utakmicu. Iz Cerića je organizirano došlo pedesetak navijača koji su vrlo brzo nakon početka utakmice počeli bacati predmete u teren i penjati se na ogradu, ne poštujući COVID zonu odnosno improvizirani razmak. Delegat je reagirao i zaustavio utakmicu, no, nakon dolaska policije stanje se smirilo i utakmica je nastavljena. U nastavku stvari izmiču kontroli nakon što su gostujući navijači krenuli prema našem klupskom spremištu, s namjerom da prođu kroz tunel koji vodi do svlačionica. Tu sam ih uz pomoć redara zaustavio, a oni su potom otišli na parkiralište iza stadiona gdje su im se pridružili domaći navijači, nakon čega je došlo do fizičkih obračuna”, rekao je za Novosti predsjednik Nosterije Ivan Maslov.

Inače, u Prvoj ŽNL na tablici vodeći je ceranski Tomislav, ispred Vrbanje i Soljana, Cerićanci su na sedmom, a Nuštarci na desetom mjestu.


Izdvojeno

Reci što misliš!