Sport / Nogomet

ozbiljan iskorak u nove tehnologije

NK Osijek potpisao tri igrača i na velika vrata ušao u svijet e-sporta

NK Osijek potpisao tri igrača i na velika vrata ušao u svijet e-sporta
NK Osijek

e-Sport tim će sigurno s velikim ambicijama predstavljati NK Osijek na svim turnirima i natjecanjima

Nogometni klub Osijek i službeno ulazi u e-Sport svijet! Prateći svjetske trendove, razvijamo i (n)ovu platformu sa željom da, kao i na zelenom terenu, budemo što bolji i u ovom segmentu funkcioniranja. Dakle, službeno smo potpisali tri profesionalna igrača FIFA-e koji su se dosad iskazali na najvišoj razini, s puno osvojenih međunarodnih turnira. To su: Esad Memić, Đorđe Cumbo i Edi Bešić. U planu je svakako i proširenje našeg e-Sport tima kako bismo dosegnuli što bolji uspjeh, baš kao i Bijelo-plavi u svojim ambicijama u HNL-u. U skladu s takvim očekivanjima, na stadionu u Gradskom vrtu uređuju se i posebne prostorije upravo za ovu namjenu. Također, u planu je izrada i posebne web stranice te online kanala.

Sastavljaju se i novi timovi

Prvi turnir na kojem će spomenuta ekipa braniti boje Osijeka bit će drugo izdanje Hrvatski Telekom e-Lige koja će zasigurno biti vrlo zanimljiva. Osim spomenutog ligaškog natjecanja, NK Osijek će i sam organizirati turnire s ciljem podizanja kvalitete naših e-Sport igrača kao i otkrivanja novih talenata. Općenito, namjera nam je sudjelovati na svim većim natjecanjima poput A1 Adria lige i e-Sport Adrie s krajnjim ciljem rasta i razvoja ove priče koja je već etablirana na svim stranama svijeta. Da ne bi sve ostalo na FIFA-i, u tijeku je sastavljanje timova i za ostale, također popularne e-Sport naslove. Stoga nas pratite na našim društvenim mrežama kako biste na vrijeme doznali sve detalje i aktualnosti, a prvu priliku imate već u novoj epizodi BP11, ovog petka u 20 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Esad Memić dolazi iz Vogošće i već je dugo vrlo aktivan kada je riječ o igranju FIFA-e.

"Počeo sam još kao dječak sa 7 ili 8 godina. Kombinirao sam to i PES dok se nisam odlučio samo za FIFA-u. Svemu sam ozbiljnije pristupio tijekom 2020., zapravo nakon osvojenog turnira u Sarajevu koji je okupio najbolje igrače iz BIH, pa se može reći da je ujedno i najjači kod nas. Poslije toga sam otišao u Beograd i pobijedio na natjecanju u okviru Gamescona protiv tadašnjeg igrača Crvene zvezde Miloša Majdevca. Osvojio sam još Portal e-Sport centar turnir u Mostaru, bio najbolji i u Travniku… No, moj najveći uspjeh je prvo mjesto u petoj sezoni AdriaA1 Balkan lige gdje sam iza sebe ostavio sadašnjeg suigrača Cumbu. Sezonu kasnije bio sam drugi, a u finalu me svladao još jedan odličan igrač Tarik Novo. Najdraži igrač u FIFA-i mi je definitivno Neymar. Volim puno driblati iako mogu dati i „pas“ u pravom trenutku. Što se tiče Osijeka, moj favorit je Bočkaj. Kakav on „slobodnjak“ ima, to ni ja na FIFA-i ne znam izvesti", istaknuo je Memić.

Cumbo najviše voli Neymara i Bočkaja

Đorđe Cumbo dolazi iz Banjaluke i trenutno je gimnazijalac. Počeo je igrati FIFA-u krajem 2015. godine kada je kupio PS4.

"Gledao sam često KSI-a kako igra ultimate team, bilo mi je zanimljivo i htio sam probati. Moglo bi se reći da je preraslo u nešto ozbiljnije kada sam pobijedio na prvih nekoliko turnira. Osvojio sam Eintracht Frankfurt e-Sport Cup, zatim i natjecanje u organizaciji VFL Bochum, četiri turnira u Banja Luci i još nekoliko online turnira diljem Balkana. Prvi takav uspjeh mi je bio u Facebook grupi FIFA 21 Najvjerniji. Najdraži igrač za koristiti u FIFA-i mi je Neymar, uglavnom zbog nevjerojatnog driblinga. Iskreno, ne znam gdje sebe u tom smislu vidim u bliskoj budućnosti, a kamoli za tri do pet godina. No, ako bih morao reći nešto u tom kontekstu, onda se nadam da ću i tada igrati FIFA-u na e-Sport razini. U NK Osijek mi je najbolji igrač Petar Bočkaj."

Ediju su najdraži Dembele i Škorić

Edi Bešić ima 20 godina, dolazi iz Zagreba i završio je srednju školu za fizioterapeuta. Sada je na studiju fizioterapije na zagrebačkom Zdravstvenom veleučilištu.

"FIFU sam počeo igrati s 13 godina na FIFI 13 iz istog razloga vjerojatno kao i sva djeca koja vole nogomet, da bih mogao igrati i „upravljati“ sa svojim najdražim nogometašima i klubovima. FIFA je za mene prerasla u nešto više od igrice tek negdje oko 2017. i FIFA-e 17 kada su se počeli organizirati neki turniri na kojima sam vrlo uspješno nastupao. Tako su mi se počela otvarati neka nova vrata i prilike u životu. Najveći uspjeh koji sam ostvario u igranju FIFA-e je osvajanje prvog izdanja Vip Adria Lige 2017. Bio sam uspješan i na manjim turnirima po Zagrebu na kojima bih pobjeđivao ili bio među najboljima. Najdraži igrač kojega koristim u FIFA-i 21 mi je Ousmane Dembele. O trenutnom stanju e-Sporta u ovom dijelu Europe imam pozitivno mišljenje s obzirom na to da sve ide uzlaznom putanjom u odnosu na vrijeme kada sam osobno počinjao i kada su bila maksimalno dva turnira godišnje na kojima se moglo nastupiti. Što se planova tiče, vjerujem da ću napredovati kao igrač te da ću ostvariti neki uspjeh i kao član NK Osijek e-Sport tima, možda i na nekim europskim natjecanjima. Igrač kojega najviše cijenim među Bijelo-plavima je kapetan Mile Škorić."

Izvor: NK Osijek

Izdvojeno


Reci što misliš!