Sport / Nogomet

gleda li izbornik prema Osijeku?

Mile Škorić u subotu protiv Kurilovca, sinoć doktorski protiv Ronalda

Mile Škorić u subotu protiv Kurilovca, sinoć doktorski protiv Ronalda
Slavko Midzor/PIXSELL

Izuzmemo li različite egzotične turneje, Osijek nije dao puno igrača koji su zaigrali od prve minute u prvih 11 reprezentacije

Mile Škorić bio je gotovo siguran putnik na Euro koji se trebao odigrati u ljeto ove godine, ali je pandemija koronavirusa sve pokvarila, Mile je malo pao u formi, a poslije se i zarazio ovim virusom i činilo se kako je izgubio svoje mjesto u reprezentaciji na duže vrijeme. No, Mile borac kakav je, sinoć je pokazao kako Dalić na njega itekako može računati. 

Iako je Hrvatska na Poljudu sinoć primila tri gola i ponovo izgubila u Ligi nacija, Škorić je odigrao jako dobru utakmicu. Bez i jedne pogreške, uz nekoliko sjajnih intervencija ispred svjetske zvijezde poput Ronalda koji se sinoć nije naigrao, ponovo si je trasirao put prema naprijed u dresu reprezentacije. Dobra je to vijest i za Osijek koji je ponovo dobio hrvatskog reprezentativca i zasigurno će to svratiti pogled kupaca, ali i igrača koji traže svoje mjesto pod suncem u budućnosti. Dojma smo kako u svlačionici Osijeka ima zasigurno još igrača koji zaslužuju priliku pokazati što znaju. Prije svih tu je Škorićev partner u obrani, Ante Majstorović, koji je u najmanju ruku u rangu s Škorićem, ali i s svim ostalim stoperima koje Hrvatska ima na raspolaganju trenutno. Tu je i Ivica Ivušić koji je već drugu godinu zaredom konstanta na golu Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U budućnosti, za mjesto u reprezentaciji konkurirati će i Mihael Žaper koji će vjerujemo biti putnik na U-21 Euro koji je jučer izboren nakon teške muke. Žaper nije sudjelovao u toj akciji jer je i sam nedavno prebolio koronu, ali ga Biščan nikako ne bi smio zaobići na popisu putnika sljedećeg ljeta.

Velika je šteta što priliku u reprezentaciji u protekle dvije godine nije dobio Mirko Marić pa smo jučer vidjeli Hrvatsku bez napadača što je donedavno bilo nezamislivo. Mirko danas igra u talijanskoj drugoj ligi i teško će se izboriti za svoje mjesto u skorijoj budućnosti.

Osijek s porastom ambicija zasigurno u budućnosti mora postati zanimljiviji i izbornicima Hrvatske koji u prošlosti nisu bili ljubitelji igrača Osijeka. Pamti se tek poneki nastup igrača Osijeka u dresu reprezentacije u važnim utakmicama, a Mile Škorić je prvi igrač Osijeka koji je zaigrao u prvih 11 reprezentacije u jednoj natjecateljskoj utakmici.

Život ponekad ima čudne putanje, a za Mileta je ta putanja zasigurno vrlo zanimljiva pa je tako u prošlu subotu igrao protiv Kurilovca u Kupu, sinoć protiv Ronalda i Joao Felixa, a već u subotu stiže Dinamo u Gradski vrt.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!