Sport / Nogomet

peta uzastopna pobjeda osijeka

Bohar bombom iz slobodnjaka donio pobjedu u Koprivnici

Bohar bombom iz slobodnjaka donio pobjedu u Koprivnici
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nogometaši Osijeka zaigrali su nakon 28 dana i nastavili tamo gdje su stali u prvoj HNL

Novu pobjedu za 16-ti bod u ovogodišnjem izdanju prvenstva ostvario je Osijek, a jedini zgoditak postigao je Damjan Bohar u prvoj minuti nastavka i to prekrasnim golom iz slobodnog udarca.

Koronavirus poharao je Osječane pa su bili lišeni usluga nekoliko stožernih igrača poput Škorića, Majstorovića i Žapera, a njima se kasnije zbog ozlijede priključio i Jugović. Zbog toga je Nenad Bjelica bio prisiljen u vatru ubaciti potpuno novi stoperski par Lončar - Caro, a u sredini veznog reda po prvi put zaigrao je Juraj Ljubić. Svi oni odradili su solidan posao, pa je i Ivušić imao lakši posao na golu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek nije odigrao utakmicu za pamćenje s puno prigoda, ali je kontinuiranim pritiskom natjerao domaćine na nekoliko pogrešaka, a iz jedne takve stigao je i do vodstva. U prvom dijelu pamtimo nekoliko dalekometnih udaraca Ljubića i Kleinheislera, ali nije bilo prezinosti. Najbolju prigodu za Belupo imao Nemanja Glavčić koji je iz slobodnog udarca za malo neprecizan.

Drugi dio sjajno je otvorio Osijek. Ramon Mierez se sjurio prema golu, ruše ga na 17 metara, a loptu namješta Damjan Bohar i precizno i snašno probija Filipovića za 0:1.

Nakon gola Osijeka polako se Belupo počeo otvarati, a u 57. minuti javlja se i VAR sudac, dobar poznanik Osijeka, Igor Pajač. Mierez se hrvao s Van Bruggenom, ali Matoc nakon pregleda snimke pokazuje kako je to samo lopta za Osijek.

Do kraja je Belupo pokušavao nekoliko puta i to prevenstveno iz slobodnih udaraca i kornera, a u završnici utakmice pred golom Ivušića nalazio se i njihov vratar, ali bez uspjeha. Najozbiljnije udarce koji su i išli u okvir gola danas sigurni Ivušić uspio je ukrotiti za petu uzastopnu pobjedu Osijeka.

Osijek već u srijedu igra ponovo i to zaostali susret protiv Lokomotive u Gradskom vrtu, a do tad će zasigurno bit i za igrače koji izlaze iz izolacije te za one koji su to učinili već ranije i hvataju kondicijsku spremu za nastavak prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!