Sport / Nogomet

pobjedom na treće, porazom na peto mjesto

Osijek mora pobijediti Hajduk ako želi ostati živ u borbi za viceprvaka

Osijek mora pobijediti Hajduk ako želi ostati živ u borbi za viceprvaka
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek nastavlja seriju derbija, a danas od 15 sati u Gradski vrt stiže Hajduk

Osijek je u nastavku sezone osvojio samo pet bodova i pomalo počeo zaostajati u borbi za drugo mjesto koje donosi Ligu prvaka. Tako u današnjem susretu protiv Hajduka mora pobijediti ukoliko želi zadržati priključak na samom vrhu, ali i ne zakomplicirati si borbu za europska mjesta uopće. Lokomotiva je pomalo iz sjene uzastopnim pobjedama prestigla bijelo-plave i novi poraz ili čak i neriješeni rezultat bio bi loš za ambicije.

Svjestan je toga i trener Ivica Kulešević: "Porazom bi nam Hajduk otišao na devet bodova i to bi bilo teško sustići, ali pobjedom im prilazimo na tri boda i treće mjesto i to nas ostavlja u najozbiljnijoj igri".

Kohorta slavi rođendan NK Osijeka Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tom susretu domaćini će biti znatno kompletniji budući se vraća Mirko Marić, najbolji strijelac HNL-a, a očekuje se kako će za susret bit spreman i Petar Bočkaj za kojeg je još neizvjesno hoće li startati ili čekati svoju prigodu s klupe. Sigurno je kako neće biti kapetana Mile Škorića koji je protiv Rijeke zaradio crveni karton.

Na mjesto Škorića ući će Lončar ili Guti ovisno o formaciji za koju će se Kulešević odlučiti.

Osvrnuo se Kulešević i na napise iz Splita kako je u Osijeku neprijateljska atmosfera po Hajduk i uvijek agresivnog domaćina.

"Do sad smo pokazali jedne kvalitetne predstave na domaćem terenu, ali nismo uspjeli riješiti problem gostovanja. Ne znam na što su mislili na neprijateljsku atmosferu. Osijek je miran grad, korektni navijači i nikad nije bilo ozbiljnijih incidenata. Poštujem sve navijačke skupine koje bodre svoj klub i veliki sam protiv vrijeđanja", rekao je Kulešević i apelirao na kulturno i civilizirano navijanje.

Kad je u pitanju sami susret, trener je najavio zasigurno tvrdu utakmicu u kojoj Osijek slavi i svoj rođendan.

Za pobjedu protiv Hajduka trebat će i znatno više kreacije i agresivnosti koje je nedostajalo protiv Rijeke.

U tom susretu svoj 100-ti nastup imat će i Mirko Marić kojem zasigurno svi žele novi pogodak i pobjedu Osijeka.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!