Sport / Košarka

atraktivan turnir

Zagrepčani najbolji na osječkom PRO 3x3

Zagrepčani najbolji na osječkom PRO 3x3
Davor Javorovic/PIXSELL

Seniorski dio turnira je bio na vrlo visokoj razini, pogotovo kada je riječ o samoj završnici

Mnoštvo je uzbuđenja bilo tijekom dvodnevnog natjecanja u sklopu košarkaškog PRO 3x3, održanog na Trgu Ante Starčevića u Osijeku i to u sklopu prve ovogodišnje Osječke ljetne noći. Pokazalo se kako ovaj novi olimpijski sport ima puno poklonika i simpatizera i u gradu na Dravi jer su montažne tribine bile ispunjene i zaista opet možemo reći kako Osječani vole ulični „basket“.

Trijumf među seniorima ostvarila je momčad Zagreb 3BL koja je u finalu bila bolja od beogradskog Partizana rezultatom 18:15. Inače, utakmice su trajale 10 minuta ili je pobjednik bila ekipa koja bi prva dosegnula 21 poen. Zagrepčanima je ovo prva titula na ovakvim turnirima, a izborili su je: Popović, Kujundžić, Tomić i Balaško. Pripala im je novčana nagrada u iznosu od 2.000 eura, drugoplasirani su inkasirali 800, a trećeplasirani 400 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U završnom dvoboju kategorije U-19 momčad 3x3 Laćarak iz Sremske Mitrovice bila je bolja od domaćih KA Osijek rezultatom 18:13. Odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su snage odmjerili Vlast i Narod, a gradonačelnik Radić i suigrači su pobijedili sa 7:4. Bio je, inače, ovo peti ovosezonski turnir iz serije PRO 3x3 koja će svoju završnicu imati 11. i 12. kolovoza u Šibeniku, a europski je Masters krajem istog mjeseca u mađarskom Debrecenu.

PRO 3x3 Tour na Trgu na Ante Starčevića Fotogalerija

„Gledali smo vrhunsku košarku koja je plijenila pozornost brojnih gledatelja. Drago mi je da su se i naši Osječani prezentirali u vrlo dobrom izdanju i pokazali da i ubuduće možemo računati na dobre rezultate. Seniorski dio turnira je bio na vrlo visokoj razini, pogotovo kada je riječ o samoj završnici jer smo imali priliku vidjeti zaista odlične ekipe iz Hrvatske i susjednih zemalja. Također, pohvalio bih i Kids day koji je okupio dosta djece, a i revijalni dvoboj je bio zanimljiv. Zahvalio bih Udruzi PRO 3x3 koja je u gradu Osijeku i našem košarkaškom savezu prepoznala dobrog suorganizatora. Na kraju, posebno zahvaljujemo Gradu Osijeku, našoj Turističkoj zajednici, Zajednici osječkog sporta kao i Športskim objektima bez čije pomoći ne bismo mogli organizirati ovaj event. Hvala i našim partnerima Osječkoj pivovari, Decathlonu, Cestingu, restoranu Franc Koch, tvrtkama Kannan, Mlakar viličari i Visina kao i svim volonterima koji su pomogli u organizaciji turnira“, izjavio je Ivan Matančić, predsjednik Košarkaškog saveza Osječko-baranjske županije. 


Izdvojeno

Reci što misliš!