Sport / Košarka

veliki transfer

Mlada nada srpske košarke prešla iz Crvene Zvezde u Vrijednosnice Osijek

Mlada nada srpske košarke prešla iz Crvene Zvezde u Vrijednosnice Osijek

KK Vrijednosnice Osijek i mladi talentirani Arijan Lakić potpisali su ugovor do kraja sezone 2020/21.

Košarkaš Crvene Zvezde,  kojeg su u tom klubu etiketirali kao playmakera za budućnost, Arijan Lakić, novi je igrač KK Vrijednosnice Osijek izvjestili su nas danas iz kluba.

Arijan je rođen 20.01.2000. godine, rodom je iz Benkovca, visok je 198cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo trenirati u KK Sava iz Beograda, a 2016. prelazi u Crvenu Zvezdu, sa kojom iste godine osvaja kadetsko prvenstvo Srbije. Slijedeće godine je postao i juniorski prvak Srbije, a u sezonama 2017/18 i 18/19 vrlo uspješno igrao juniorsku Euroleague, gdje je prošle sezone igrao i na Final Four-u. Na Europskom juniorskom Prvenstvu 2018. godine u Rigi (Latvija), osvojio je zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije, a na svjetsko juniorsko prvenstvo nije išao zbog ozljede leđa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Igrač kojeg su trenerski stručnjaci etiketirali Zvezdinim razigravačkim rješenjem za budućnost, košarkaško razvijanje nastavlja u Vrijednosnicama Osijek, klubu u kojem su se razvijali i razvijaju mnogi mladi talenti. Jedne od najboljih sezona u karijeri gradili su u Osiječkom dresu sadašnji reprezentativci Hrvatske Jakov Mustapić i Domagoj Vuković, zatim Ozren Pavlović, Finski reprezentativac Carl Lindbom, Australci Venkatesha Jois i Jonathon Mines, Slovački reprezentativac Mario Ihring, Amerikanci Jalen Robinson, Jimmie Taylor i Abdul Malik Abu, te Izraelac Tomer Levinson. Odlično su u ovu sezonu krenuli mladi reprezentativci Lovre Bašić, Andrija Ćorić, Antonio Jordano i Lovro Buljević, te mladi reprezentativac Novog Zelanda Max Darling.

"Strategija klupske uprave, na čelu sa Predsjednikom Alexanderom Hrkačem i Ivanom Mustapićem je orjentacija na razvoj mladih darovitih igrača. Osigurali smo našim talentiranim igračima dvije ključne stvari: odlične uvjete za rad te vrhunskog trenera Domagoja Kujundžića, skromnog i marljivog čovjeka koji je sa svojim ogromnim znanjem i mukotrpnim radom donio i veliko iskustvo iz splitke Škole košarke. Drago nam je da je naš klub po razvojnoj orjentaciji i podizanju kvalitete igrača sve više prepoznatljiv u ozbiljnim košarkaškim krugovima, a ovaj potpis to potvrđuje.", rekao je Renato Martinko, direktor kluba.


Izdvojeno

Reci što misliš!