rokovi trajanja
Znate li koliko dugo smijete držati meso u zamrzivaču? Dobro pripazite
Pileća i pureća prsa, batake, karabatake i krilca, trebalo bi ih iskoristiti u roku od devet mjeseci
Mnoge domaćice kupuju meso i čuvaju ga u zamrzivaču, no pitanje je koliko dugo možete očekivati da meso ostane zamrznuto. Svaki komad mesa neće imati isti rok trajanja, a to vrijedi i za različite vrste mesa.
Piletina i puretina
Na primjer, cijeli pilići i purice mogu ostati u zamrzivaču do godinu dana. Ako zamrznete komade poput prsa, bataka, karabataka i krilaca, bolje ih je iskoristiti unutar devet mjeseci, dok iznutrice ne bi trebale ostati zamrznute dulje od tri do četiri mjeseca.
Govedina, teletina i janjetina
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Dvije gradske žile kucavice doživjeti će potpunu rekonstrukciju čime će se potpuno promijeniti vizura
-
Policija je izašla na mjesto nesretnog događa i obavlja očevid
Kad govorimo o svježem mesu, trajanje ovisi o vrsti. Sirovi odresci mogu ostati zamrznuti od šest do 12 mjeseci, dok kotleti, zbog kostiju, imaju kraći rok trajanja od četiri do šest mjeseci. Pečeno meso, s druge strane, može ostati zamrznuto između četiri mjeseca i godinu dana.
Svinjetina
Svinjetina se zamrzava na sličan način kao govedina i ostalo meso. Ako narežete svinjetinu na kockice i zamrznete je, može ostati zamrznuta četiri do šest mjeseci, dok pečena svinjetina može ostati zamrznuta četiri do 12 mjeseci. Prerađeno svinjsko meso, kao što su slanina, kobasice, hrenovke, šunka i slično, obično ima rok trajanja od jednog do dva mjeseca u zamrzivaču.
Mljeveno meso
Neovisno o vrsti sirovog mljevenog mesa, ne bi ga trebalo čuvati u zamrzivaču dulje od tri do četiri mjeseca.
Rok čuvanja mesa u zamrzivaču po vrstama:
Svinjetina s kostima - četiri do šest mjeseci,
Svinjetina bez kostiju - četiri do 12 mjeseci,
Janjetina i teletina - devet mjeseci,
Govedina s kostima - četiri do šest mjeseci,
Govedina bez kostiju - do 12 mjeseci,
Cijelo pile ili purica - 12 mjeseci,
Komadi piletine ili puretine - devet mjeseci,
Mljevena puretina ili svinjetina - tri do četiri mjeseca,
Iznutrice - tri do četiri mjeseca,
Izdvojeno
-
Laura Gergelj je poduzetnica koja je, prepoznavši potrebe tržišta, odlučila potpuno samostalno pokrenuti knjigovodstveni servis, predstavljajući Osijek i u međunarodnim krugovima kao destinaciju inovativnih poslovnih rješenja
-
Dulje vruće sezone i rjeđi mrazevi značili su da je postala virusna bolest koju najbrže šire komarci u svijetu, a uzima maha i u Europi
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
Reci što misliš!