SiB Plus / Web Kutak

200 zainteresiranih popratilo drugi Osijek Software City meetup!

200 zainteresiranih popratilo drugi Osijek Software City meetup!

Pred dvjestotinjak okupljenih u velikoj dvorani Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku održana je i druga aktivnost u sklopu projekta Osijek Software City - nazvana jednostavno #OSCmeetUp na ETFOS-u.

Iako se održavalo na Elektrotehničkom fakultetu, ovo je događanje bilo otvoreno za sve zainteresirane, pa je bilo i dosta studenata Informatologije te srednjoškolaca.

Izlaganje seta osnovnih znanja kojima svaki programer mora raspolagati održao je Jasmin Muharemović (Mono Software). Na njegovo su se izlaganje nadovezali predstavnici ostalih tvrtki uključenih u projekt: Zvonimir Radoš (Adcon), Matija Kopić (Farmeron), Branko Ajzele (Inchoo) i Dejan Bešir (K-informatika), te su na primjerima tvrtki koje predstavljaju govorili o specifičnostima svake tvrtke, a nakon toga odgovorili i na pitanja okupljenih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako početi, ali i zašto je dobro raditi kao freelancer u petnaestak minuta izložio je Tomislav Bilić (Inchoo). S obzirom da se na taj način stječe često spominjano radno iskustvo, ovo je možda bilo i najkorisnije za mlade programere. Ukratko, potrebno je otvoriti profil na oDesk portalu te se prijaviti u bazu profila projekta Osijek Software City na LINKU.

Za kraj, predstavljen je #OSChackathon, natjecateljsko okupljanje developera koji će u zadanom vremenu razvijati nove aplikacije, koji će se održati sredinom travnja 2012., koji će trajati tijekom cijelog dana, a završit će partyjem.

etfos 2 495

Podsjećamo, prva u nizu aktivnosti u sklopu projekta Osijek Software City bio je meetup "Ulovi IT posao" koji je u održan 23. veljače 2012. na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Iako je jedan od ciljeva ovog projekta razbiti iluzije oko znanja i iskustva potrebnih za zapošljavanje te približiti ljudima poduzetničko gledište, drugi je cilj uistinu ljudima pružiti znanja potrebna da bi bili konkurentni u software development industriji. Svaka od aktivnosti u sklopu projekta Osijek Software City bit će organizirana s tim ciljem.

Ciljevi projekta:

1) povećati atraktivnost developerske struke u Osijeku;

2) povećati konkurentnost mladih progamera na tržištu;

3) potaknuti (samo)zapošljavanje.


FOTO: Daniel Antunović


Izdvojeno

Reci što misliš!