SiB Plus / Ja, ja, ja i migrena

Heurelio

Heurelio

U novoj kolumni svakoga utorka moći ćete pročitati što o svojim kulturnim "patnjama" kaže Marin Seleš.

U novoj kolumni svakoga utorka moći ćete pročitati što o svojim kulturnim "patnjama" kaže Marin Seleš. U prvoj epizodi pročitajte priču epskoga naziva Heurelio.

-Ne mogu više bez tebe Fernando! Molim te ne ostavljaj me, dijete je uistinu tvoje, nisam nikada ni spavala sa Pacom. Paco je zapravo moj brat iz maminog drugog braka sa doktorom Joseom! – dramatični su stihovi izlazili iz zvučnika televizora dok je Edi prao zube nad lavaboom koji je već toliko bio žut i prljav od kamenca i svega ostalog, da ti pri samoj pomisli na njega povraćalo od muke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Edi je volio svoj lavabo, svoj jednosobni stan prepun raznoraznih gluparija iz desetice, popularnih skupljača prašine. Edi je bio veliki fan meksičkih sapunica, jedan od najvećih sa ovih prostora. Mislim da je jednom i u novinama bio jer je znao svih 50 odgovora iz nekog glupog tjednika o nekim još glupljim likova iz preglupih serija. Za nagradu je dobio put u Venezuelu i upoznavanje s Gabrijelom Spanjic. Romantična duša koja nikada nije našla svoju jednako romantičnu, srodnu dušu koja će ga pratiti kroz život.

Baš je prao zube i spremao se za izlazak u matični ured, općinu ili tako neko administrativno mjesto. Išao je promijeniti ime. Edi mu je bilo onako nekako bez veze, pomalo dalmatinski, a on živi u slavonskoj metropoli. Čudno. Promijenio je ime u Heurelio. To mu se najviše sviđalo, tako se zvao pozitivac, bogati, dobri djeda iz Rose Salvahe.

Sav sretan otišao je na toplu čokoladu u neki pub blizu općine. Taman je na RTL-u kretala neka nova sapunica, ovaj puta turska. Nije bio baš fan, ali takva romantična duša jednostavno pada na takve stvari. Baš mu bila fina ta čokolada, sve mu ej, bilo super, napokon zadovoljan sobom, novi čovjek Heurelio Runjić. Prekrasno! Još samo da mu je ženu naći i ima sve što je u životu sanjao.

Dok je pio toplu čokoladu u tom pubu koji sam spomenuo, zagledao se u seriju i zainteresirao. Pub je bio gotovo prazan, još jedan – dva lokalna pijanaca za šankom, konobar i on. U trenutku kada je krenula prva napeta scena u prvoj epizodi nove serije, vrijeme je stalo. Iz televizora je izašla prekrasna turkinja, Merjema. On šokiran, u nevjerici gleda oko sebe tražeći potvrdu da se nešto nevjerojatno događa no bezuspješno. Pijanci su i dalje pili, konobar kunjao za šankom. Merjema ga je zaskočila i seksualno zadovoljila. Nije mogao vjerovati, nije znao što se događa, nije vjerovao da nitko ne reagira, da su svi mrtvi hladni. Kad je Merjema obavila posao, samo se vratila nazad u televizor kao da se ništa nije dogodilo.

Čula su se kola hitne pomoći. Heurelio je otvorenih očiju i usta sjedio za stolom, pred njim prolivena topla čokolada. Čulo se samo kako doktor govori sestri: Piši! Edi Runjić, 38 godina, umro u 12:43 od posljedica srčanog udara ... Jadan, ni novu osobnu nije stigao napraviti da ga barem kao Heurelia pokopaju.

Piše: Marin Seleš

     


Izdvojeno

Reci što misliš!