SiB Plus / Ja, ja, ja i migrena

Put u dućan

Put u dućan

Novi nastavak Migrene je pred vama. Ovoga puta riječ je o dragstoru odnosno drkastoru.

- Koliko još ima do Dragstora? – upitao je Luka svog najboljeg prijatelja iz osnovne škole, iako su se znali još iz vrtića, ali ga se njegov najbolji prijatelj Borna ne sjeća jer je tada previše pio i konzumirao piće. Stvarno su njih dva super prijatelji.

- Ne kaže se Dragstor nego Drakstor! – odgovorio mu je Borna koji je imao problema s izgovaranjem slova r jer ga nije znao baš znao dobro izgovoriti. On često misli da zna kako se neke riječi pravilno izgovaraju i zato stalno viče na svog prijatelja Luku, najboljeg. Luka mu to ponekad zna zamjeriti jer ipak, Luka je student medicine i tamo svi doktori znaju pravilno govoriti i imaju lijep rukopis.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dobro, koliko još ima do Drakstor? – upitao je Luka ironično i šapnuo si u bradu da se ipak kaže Dragstor i da kod njega na faksu svi govore Dragstor.

- Čuo sam te! – ljutit je bio Borna. – Misliš da nisam? Ti cijelo vrijeme govoriš meni kao da ja ne znam kako se stvari govore. Oprosti, ali ja sam lingvanista! Ja sam lingvanista – urlao je Borna dok mu se slina skupljala u kutovima usana. On je dosta frfljao i skupljala mu se slina koju je svako malo skupljao vršcima kažiprsta i palca i onda je to lijepio ispod sjedala automobila. Luki je to bilo odvratno i nije ga volio zbog toga. Uvijek mu je govorio ako to još jednom učini da će baciti i sjedalo i njega kroz prozor njegove Toyote.

- Oprosti Borna, ali kaže se Drakstor i nikako ne možeš biti lingvanista, evenutalno možeš biti lingvist, sada vidim to nikako nisi! I ako želiš da dođemo do Drakstora ili Dragstora, moraš na slijedećem semaforu skrenuti lijevo! – objašnjavao mu je Luka, pokušavajući smiriti situaciju, ali bilo mu je teško jer je Borna dosta izgorio od alkohola, još u vrtiću je cugao kada su ga tete uspavljivale uz pomoć šljivovice. On je jedini iz generacije koji se navukao na alkohol. Možda baš zbog toga žure u Drakstor.

- Ma nosi se! – dreknu je Borna i sagnuo se prema sjedalu auta.

- Opet to radiš! – aludirajući na sline Luka ga je grdio.

- Dosta mi je i tebe i ovog sranja, ove veze, ovog svega! – urlao je sada već potpuno van kontrole pobješnjeli Borna, uzeo pištolj koji je skrivao ispod sjedala auta i upucao je svog Luku. Na prvi trenutak se šokirao, i pomislio da je učinio nešto loše. Međutim, brzo ga je prošao adrenalin i nastavio je voziti prema Drakstoru. Kada je stigao, vidio je da se piše Drakstor, vidio je također da je zatvoren još 1996. okrenuo se i rekao: Jebi ga!

Piše: Marin Seleš

  


Izdvojeno

Reci što misliš!