Promo

osijek gradi oporavilište

Održana EAZA Konferencija u portugalskom Algraveu

Održana EAZA Konferencija u portugalskom Algraveu

Tijekom pet dana trajanja konferencije naši predstavnici su nazočili brojnim radionicama, te se upoznali s novim saznanjima i dostignućima koja su proistekla iz znanstvenih istraživanja

Konačno, nakon dvije pandemijske godine, od 27. rujna do 01. listopada u portugalskom Argaveu održana je godišnja konferencija europskog udruženja akvarija i terarija (EAZA). Konferenciji je prisustvovalo 919 sudionika iz 102 institucije i 71 države.

Ravnatelj i zoolog ZOO vrta Osijek predstavili su na sesiji „Progress Presentations Candidates for Membership“ napredak ZOO vrta Osijek tijekom prošle godine. Istaknut je napredak u aktivnostima konzervacije, očuvanja i zaštite prirode, te edukacije uz aktivnosti provođenja EU projekta „Unaprjeđenje postojećih i uspostava novih kapaciteta za smještaj i brigu o jedinkama životinja“ koje se zbrinjavaju u oporavilištu Zoološkog vrta Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom pet dana trajanja konferencije naši predstavnici su nazočili brojnim radionicama (Local species Conservation, Nutrition group) i predavanjima Taxon advisory grupa (Small Mammals TAG, Prosimian TAG, Deer TAG, Waterfowl and Pelecaniformes TAG, Felid TAG, Canid and Hyaenid TAG, Cattle and Camelid TAG, Raptor TAG), te se upoznali s novim saznanjima i dostignućima koja su proistekla iz znanstvenih istraživanja. Također, razmijenili su iskustva s drugim zoološkim vrtovima, na temelju kojih se postavljaju novi, viši standardi brige o životinjama koje su pod našom skrbi. Istaknuta je i sve veća uloga Zooloških vrtova u zaštiti prirode i njene bioraznolikosti kroz istraživačke, konzervacijske i edukativne programe unutar ustanova koje su članovi ovog Udruženja.

Tijekom konferencije organiziran je i posjet ZOOMARINE ALGARVE, gdje je, osim obilaska, pripremljen program treninga ptica grabljivica, rodarica i delfina u svrhu praćenja zdravstvenog stanja životinja, za edukativne svrhe, kao i prezentacija obogaćivanja okoliša kod životinja (enrichment).

TAG -  savjetodavne skupine za određeni taxon!

Odlazak na konferenciju u Portugal omogućen je usklopu projekta „Unaprjeđenje postojećih i uspostava novih kapaciteta za smještaj i brigu o jedinkama životinja koje se zbrinjavaju u oporavilištu Unikom d.o.o. - Radna jedinica zoološki vrt“ (KK.06.5.2.04.0002) koji financira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru poziva "Unapređenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za divlje životinje“ referentna oznaka poziva KK.06.5.2.04 - inačica 2.


Izdvojeno

Reci što misliš!