Promo

brojni programi

Završene edukacije i dodijeljene diplome u sklopu projekta Š-OLD-ER

Završene edukacije i dodijeljene diplome u sklopu projekta Š-OLD-ER

U programe osposobljavanja uključene su osobe iz ciljne skupine dugotrajno nezaposleni i osobe starije od 54 godine

Nositelj općina Erdut, uz partnere Centar za mlade Dalj i općinu Šodolovci aktivno provodi projekt Š-OLD-ER - aktivnim uključivanjem do povećanja zapošljivosti i socijalne uključenosti ranjivih skupina na području općina Erdut i Šodolovci. Projekt ukupne vrijednosti 1.228.176,00 kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.Projekt „Š-OLD-ER omogućio je educiranje 12 osoba za programe osposobljavanja turističkog animatora, web dizajnera i gerentodomaćicu. Jedan od ciljeva projekta bio je putem programa osposobljavanja povećati konkurentnost polaznika na tržištu rada te razvijati interkulturalne aktivnosti u općinama Erdut i Šodolovci. U programima je sudjelovalo 6 osoba s područja Općine Erdut i 6 osoba s područja Općine Šodolovci. U programe osposobljavanja uključene su osobe iz ciljne skupine dugotrajno nezaposleni i osobe starije od 54 godine.

Program turistički animator trajao je 4 mjeseca te su educirane 4 osobe od kojih su dvije osobe s područja Općine Erdut, te dvije osobe s područja Općine Šodolovci. U trajanju od 6 mjeseci  za program osposobljavanja web dizajnera educirane su 4 osobe od kojih su dvije osobe s područja Općine Erdut, te dvije osobe s područja Općine Šodolovci. U mjesec i pol dana za gerentodomaćicu educirane su 4 osobe od kojih su dvije osobe s područja Općine Erdut, a dvije osobe s područja Općine Šodolovci. Kako bi se polaznicima olakšao dolazak na programe osposobljavanja osiguran im je prijevoz iz mjesta prebivališta do lokacije na kojoj su se održavale edukacije.

Programi osposobljavanja omogućili su polaznicima stjecanje teorijskog znanja i praktičnog iskustva koje će im pomoći i ojačati njihove kapacitete na tržištu rada. Na prigodnoj svečanosti polaznicima Općine Erdut i Općine Šodolovci 6. srpnja 2022. godine podijeljene su diplome za polaznike edukacija održanih u sklopu projekta  „Š-OLD-ER aktivnim uključivanjem do povećanja zapošljivosti i socijalne uključenosti ranjivih skupina na području općina Erdut i Šodolovci“.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost općine Erdut.


Izdvojeno

Reci što misliš!