Promo

centar zlata

Napokon i u Slavoniji: Dok inflacija izjeda naš novac, oni nude štednju koja nosi prinos od 8.3%

Napokon i u Slavoniji: Dok inflacija izjeda naš novac, oni nude štednju koja nosi prinos od 8.3%
PR

Dobra vijest za sve Slavonce koji žele ulagati u zlato po povoljnim uvjetima je otvaranje nove poslovnice Centra Zlata u Osijeku

Rekordna inflacija nastavlja puniti novinske naslove, a sve ju je teže ignorirati jer ju svi osjećamo i na vlastitim novčanicima - za iste proizvode potrebno je izdvojiti sve više novca koji iz dana u dan vrijedi sve manje. Visoka inflacija posebno jako pogađa našu novčanu štednju koja ubrzano gubi svoju vrijednost, a to potvrđuje i podatak da je novac kojeg pojedinci drže u štednji u proteklih godinu dana izgubio čak 10.8% svoje vrijednosti!

Pritom nije bitno ni radi li se o gotovini ili novcu na bankovnim računima, kao ni o tome radi li se o kunama, eurima ili nekoj trećoj valuti. Inflacija pogađa apsolutno svaki oblik novca koji je zato postao neisplativ za štednju i građani se sve više okreću drugim oblicima imovine koji su otporni na inflaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tradicionalno najpouzdaniji oblik štednje koji u zadnje vrijeme sve više dobiva na popularnosti je ulaganje u zlato, imovinu koja zadržava svoju vrijednost i u doba visoke inflacije i recesije.

Investicijsko zlato - štednja koja raste 8.3% godišnje

Investicijsko zlato standardizirano je zlato koje dolazi u fizičkom obliku zlatnih poluga i dukata visoke čistoće i namijenjeno je dugoročnoj štednji i ulaganju. Mnoge su prednosti štednje u zlatu, ali najveća je visok prinos kojeg takva vrsta štednje nosi. Cijena zlata u proteklih je dvadeset godina u prosjeku rasla oko 8.3% godišnje, što je znatno više od prosječne stope inflacije u istom periodu. Zlato stoga predstavlja odličnu zaštitu vrijednosti imovine od inflacije koja umanjuje vrijednost novca na računu, bilo da se radi o eurima ili kunama.

Zlatni dukati među najpopularnijim su primjercima investicijskog zlata

Cijena zlata u pravilu ne raste ujednačeno, već najviše i najbrže raste za vrijeme recesija, inflacije i općenitih ekonomskih neizvjesnosti. U prošloj recesiji, cijena žutog plemenitog metala narasla je za više od 200% u svega nekoliko godina, što je svima koji su štednju držali u dukatima i zlatnim polugama donijelo pozamašan prinos. S obzirom da je vrlo izgledno da se pred nama nalazi nova recesija te istovremeno visoka inflacija, mnogi analitičari vjeruju kako je upravo sada odlično vrijeme za kupnju zlata radi zaštite svoje imovine.

Osim visokog prinosa, ulaganje u zlato privlačno je štedišama i zato što je u potpunosti oslobođeno svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit. Uz to, investicijsko zlato vrlo je likvidna i prenosiva imovina i uvijek ga je moguće unovčiti bilo gdje u svijetu po aktualnom tečaju kroz otkup zlata. Držanje štednje u zlatu štediši daje određenu dozu samostalnosti i neovisnosti, budući da se radi o imovini koja je u potpunosti neovisna od financijskog i bankarskog sustava te države.

Ne čudi stoga da je potražnja za investicijskim zlatom u svijetu, ali i u Hrvatskoj, u velikom porastu. Sve se više štediša okreće zlatu kao sigurnom načinu štednje, a to potvrđuju i podaci Centra Zlata, vodećeg hrvatskog distributera zlata, koji pokazuju da je potražnja za zlatnim polugama i zlatnicima u Hrvatskoj u prvih par mjeseci ove godine bila veća nego u cijeloj 2021. godini.

Centralno mjesto investicijskog zlata sada i u Slavoniji!

Dobra vijest za sve Slavonce koji žele ulagati u zlato po povoljnim uvjetima je otvaranje nove poslovnice Centra Zlata u Osijeku, što je prva poslovnica ovog poznatog distributera investicijskog zlata otvorena izvan Zagreba i Rijeke. Novootvorena poslovnica u kojoj je moguće obaviti kupnju i prodaju investicijskog zlata bez čekanja nalazi se u samom centru Osijeka, na adresi Kapucinska 26, a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:30.

Centar Zlata vodeći je hrvatski distributer i otkupljivač investicijskog zlata te je ujedno ovlašteni distributer poznatih europskih kovnica kao što je austrijska Münze Österreich poznata po kovanju dukata s licem cara Franje Josipa, najpopularnijih zlatnika u ovom dijelu europe. Osim toga, Centar Zlata distributer je i Hrvatske kovnice novca pa je u poslovnicama moguće kupiti i hrvatske zlatnike i zlatne medalje po pristupačnim cijenama.

Ukoliko i vi želite na vrijeme sačuvati svoj novac od inflacije i krize ulaganjem u zlato, možete posjetiti poslovnicu Centra Zlata u Osijeku te obaviti kupnju na licu mjesta ili možete dobiti besplatne konzultacije pozivom na broj 098 256 019 ili slanjem maila na [email protected].

Ako preferirate kupnju obaviti preko interneta uz opciju 100% osigurane brze dostave zlata na kućnu adresu, posjetite webshop Centra Zlata klikom OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!