Lifestyle / Studentski kutak

''Planet of plants''

Studentima EFOS-a dodijeljena priznanja za najuspješnije marketinške poslovne slučajeve

Studentima EFOS-a dodijeljena priznanja za najuspješnije marketinške poslovne slučajeve
PR

Prvo mjesto, osvojio je tim u sastavu Marcela Kranjčec, Nikolina Lucić, Iva Maria Marošičević i Eva Misir, dok su drugo mjesto zauzeli Geošić Daniel, Kovačević Andrea i Kožić Tajana

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je podjela priznanja najuspješnijim studentima na natjecanju u rješavanju poslovnog slučaja ''Planet of plants''.

To natjecanje u rješavanju poslovnog slučaja provedeno je u suradnji s Hrvatskom udrugom za marketing (CROMAR), što je studentima omogućilo da u sklopu kolegija Marketing-strategije steknu važna praktična znanja i iskustva za upravljanje snažnim i poznatim brendovima kao što je Zvijezda. Prvo mjesto osvojio je tim kojega su činile studentice EFOS-a Marcela Kranjčec, Nikolina Lucić, Iva Maria Marošičević i Eva Misir.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zvijezda, članica Fortenova grupe i Ekonomski fakultet u Osijeku, ovim projektom realizirali su važan segment međusobne strateške suradnje koja je u prosincu prošle godine formalizirana potpisivanjem Sporazuma o znanstveno-stručnoj suradnji. Natjecanje između 14 studentskih timova s Ekonomskog fakulteta Osijek iznjedrilo je sjajne primjere kompetencija, znanja i kreativnosti novih generacija budućih marketinških stručnjaka, a trima najboljim timovima dodijeljene su i prigodne nagrade za uspješno rješavanje marketinškog poslovnog slučaja tvrtke Zvijezde.

Navedeno natjecanje također je i dio obveznog kolegija Marketing-strategije na drugoj godini diplomskog studija, smjera marketing, kojega vodi prof. dr. sc. Marija Ham.

Prvo mjesto, osvojio je tim u sastavu Marcela Kranjčec, Nikolina Lucić, Iva Maria Marošičević i Eva Misir, dok su drugo mjesto zauzeli Geošić Daniel, Kovačević Andrea i Kožić Tajana.

Treće mjesto pripalo je timu u sastavu Anica Varnica, Maja Lončina, Marijana Delić-Hederić, Ivan Špiranović i Matej Šimić. Ta vrsta natjecanja ima dugogodišnju tradiciju na Ekonomskom fakultetu, a kroz suradnju s Hrvatskom udrugom za marketing (CROMAR) pruža studentima priliku za praktičnu primjenu znanja iz područja marketinga već za vrijeme studija.

''Planet of Plants'' je prva hrvatska plant based linija proizvoda koja dokazuje kako u Hrvatskoj imamo znanje i iskustvo kojime možemo konkurirati svjetskim trendovima. Isto je i odraz hrvatskog visokog obrazovanja, a Zvijezda s ponosom podržava inicijative za razvoj izvrsnosti. Suradnja s Ekonomskim fakultetom stvara most između teorije i stvarnog iskustva, potičući razvoj visokokvalitetnih stručnjaka koji će doprinijeti rastu hrvatskog gospodarstva.

''Studenti su u rješavanju poslovnog slučaja pokazali izniman entuzijazam, znanje i kreativnost, a posebne se čestitke daju timu koji je osvojio prvo mjesto. Nastavit ćemo podržavati inicijative koje spajaju akademsku zajednicu i industriju te se veselimo daljnjoj uspješnoj suradnji s Ekonomskim fakultetom'', poručila je članica uprave Zvijezde, Dajana Mrčela.

''Čestitam svim timovima koji su se natjecali u rješavanju ovog poslovnog slučaja, a posebice onima koji su isporučili tri najbolja rada. Vjerujemo kako će stečena iskustva predstavljati kvalitetan oslonac u njihovom daljnjem akademskom i karijernom putu, ali i da će im ova priznanja pružiti vrijednu referencu pri budućem zaposlenju. U skladu s našim ciljem obogaćivanja nastavnih sadržaja praktičnim iskustvima, Ekonomski fakultet u Osijeku nastavit će studentima pružati važna praktična iskustva iz realnog sektora kroz uključivanje u stvarne poslovne slučajeve naših partnerskih kompanija. Kroz gostujuća predavanja stručnjaka iz poslovnog svijeta, studijske posjete tvrtkama te druge povezane aktivnosti, želimo pružiti studentima ne samo teorijsko znanje, već i praktične vještine potrebne za uspješan ulazak na tržište rada'', rekao je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

''Natjecanja pružaju studentima prilike za stjecanje praktičnih znanja iz strategije marketinga i ubrzavaju stvaranje kompetencija budućih marketinških stručnjaka. Zvijezda s ponosom sudjeluje u takvim inicijativama visokog obrazovanja jer odražavaju našu posvećenost izvrsnosti i razvoju mladih talenata. Čestitke još jednom svim timovima na njihovim postignućima'', izjavio je Gašpar Novak, direktor marketinga Zvijezde.


Izdvojeno

Reci što misliš!