Lifestyle / Ostalo

Veliki potencijal

Osječanin s Milijunaša otkriva kako se prijavio na kviz, tko su mu bili džokeri i na što će potrošiti osvojeni iznos

Osječanin s Milijunaša otkriva kako se prijavio na kviz, tko su mu bili džokeri i na što će potrošiti osvojeni iznos
Privatna arhiva

Na Milijunaša se prijavio samostalno budući da voli kvizove i redovito sudjeluje na njima još od završetka gimnazije

27-godišnji Osječanin Jan Kukić nedavno je gostovao na popularnom HRT-ovom kvizu ''Tko želi biti milijunaš?'' na kojemu je osvojio deset tisuća eura. Zanimalo nas je, stoga, odakle proizlazi njegova ljubav prema kvizovima, ali i zavidna količina znanja koje je pokazao.

''Sudjelovanje na Milijunašu ostvarenje mi je dječačkog sna jer kviz pratim još otkako se pojavio na televiziji 2002. godine. Tada me kao šestogodišnjaka zaintrigirao te sam uživao gledajući ga, sve se više nadajući kako ću jednoga dana i ja sjesti u taj 'vrući' stolac. Naposljetku, to se i ostvarilo, i to na prijestupnu godinu'', započinje Jan razgovor za SiB.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Milijunaša se prijavio samostalno budući da voli kvizove i redovito sudjeluje na njima još od završetka gimnazije. Međutim, prepričava nam zanimljivi način na koji je uopće saznao kako je pozvan na njega.

jan kukić milijunaš
Vrijedna svota Osječanin stigao do 12. pitanja u Milijunašu, evo koji iznos je osvojio

''Dobio sam mail rano ujutro, još dok sam spavao. Umoran sam potom pogledao u mobitel, vidio poziv na Milijunaš i rekao: evo, ovaj je dan dobro počeo. Bio sam sretan i bilo mi je drago te sam im odmah javio da sam zainteresiran'', prisjeća se Osječanin.

Inače, Jan je već 2018. i 2019. godine sudjelovao na Potjeri, ali lovci su uvijek bili brži i točniji. Nastupom je u Milijunašu, tvrdi, 90 posto zadovoljan, misleći kako je u nekim situacijama igrao 'preziheraški'. Naime, nakon iskorištena sva tri džokera i otvaranja 12. pitanja o hrvatskom kralju, odustao je.

''Kroz glavu mi je prolazilo milijun stvari, a jedna je od njih ta da, za razliku od Potjere, Milijunaš je kviz na kojemu nemaš pravo na pogrešan odgovor, odnosno kada pogriješiš, igra je gotova. Pristup mi je, stoga, bio možda malo 'ziheraški' i nisam došao do kraja, ali bolje vrabac u ruci, nego golub na grani'', smatra Jan.

Jan s Krešimirom Sučevićem Međeralom; FOTO: Privatna arhiva

Na njegovom popisu za džoker zovi našli su se Janova kvizaška suigračica, prijateljica i organizatorica pub kvizova u Osijeku Ana Pašalić, kvizaški suigrač Matija Gašparić te poznati osječki pub kvizaš Goran Vesić koji mu je pomogao doći do odgovora na deveto pitanje.

''Trebate gledati na to da pokrijete sve domene. Meni je, primjerice, Matija bio zadužen za film, dok mi je Goran pomogao da odgovorim na geografsko pitanje, iako je to, uz sport, moje područje interesa'', pojašnjava Osječanin.

Jan s Dejanom Kotigom u Osijeku; FOTO: Privatna arhiva

Osim sudjelovanja u televizijskim formatima, Jan igra i organizira pub kvizove u Osijeku. Autor je tako kviza općeg znanja koji se utorkom u 19 sati održava u Caffe baru Vaduz, a koji vodi već više od godinu dana. Čest je sudionik i kvizova koji se igraju u Barcelona Pubu, Caffeteriji Novi grad i Caffe baru In.

''Nekada naletim i na neki drugi kviz jer ih je zaista mnogo. Osječka pub kviz scena uistinu je bogata i kvalitetna, pa je teško popratiti sve, no nastojim s vremena na vrijeme dati šansu i nekom drugom mjestu'', govori Jan, dodavši kako su uvijek uz njega ekipe s kojima igra – Garfield, Jack te Seks, droga i Sekulić Goga.

Jan s ekipom Garfield na kvizu; FOTO: Privatna arhiva

Za kvizove se, kaže, ne priprema previše budući da dosta toga nauči na licu mjesta. Ako i ne zna odgovor na određeno pitanje, informira se o toj temi kada dođe kući i tako polako usvaja gradivo. Onima koji bi se voljeli okušati u kvizaštvu na bilo koji način poručuje kako ne bi trebali sumnjati u svoje znanje.

''Prijavite se i budite sigurni u sebe, a ostalo će doći, naravno, uz malo sreće koja je uvijek potrebna'', savjetuje Osječanin.

pub kviz
Sve popularnija aktivnost Od televizije do kafića: Evo kako su pub kvizovi postali fenomen osječkog društvenog života

Janovi su hobiji šetnja, biciklizam i skupljanje nogometnih sličica. Budući da je završio anglistiku i kroatistiku na FFOS-u, trenutno radi kao vanjski suradnik u Pučkom otvorenom učilištu, gdje predaje engleski jezik predškolcima. U konačnici, nada se kako ćemo ga još viđati i u televizijskim kvizovima.

''Ne žurim nigdje i ako bude došao poziv, objeručke ću ga prihvatiti. Na Potjeri imam još nerazriješenih računa, a volio bih se okušati i u Superpotjeri koja mi se sviđa zbog tog adrenalina'', najavljuje Jan.

Jan u Beogradu; FOTO: Privatna arhiva

Mi mu želimo još mnogo ovakvih kvizaških uspjeha za koje je pokazao izniman potencijal, ali i sretno trošenje zasluženog novčanog iznosa čiji dio, kako za sada stvari stoje, planira iskoristiti na putovanje s ekipom.


Izdvojeno

Reci što misliš!