Lifestyle / Ostalo

Vrijedna svota

Osječanin stigao do 12. pitanja u Milijunašu, evo koji iznos je osvojio

Osječanin stigao do 12. pitanja u Milijunašu, evo koji iznos je osvojio
HTV

Inače, Jan trenutno radi kao vanjski suradnik za Pučko otvoreno učilište u Osijeku, gdje drži sat engleskog jezika za predškolce

U ovotjednom izdanju kviza ''Tko želi biti milijunaš?'' nastupio je 27-godišnji Osječanin Jan Kukić. Profesor engleskog i hrvatskog jezika, nakon iskorištena sva tri džokera, odustao je na 12. pitanju o hrvatskom kralju i osvojio deset tisuća eura.

Prvi džoker koji je zatražio bio je ''pola-pola'', i to na sedmom pitanju za 600 eura iz područja književnosti. Pitanje je glasilo: ''Koji je roman Elena Ferrante nastavila 'Pričom o novom prezimenu'?'', a ponuđeni su odgovori bili ''Male žene'', ''Obični ljudi'', ''Muškarci koji mrze žene'' i ''Genijalna prijateljica''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jan se dvoumio između dva ponuđena odgovora, no uz pomoć džokera izabrao je ''Genijalnu prijateljicu'' koju je i sam prvotno smatrao točnim odgovorom.

Novi je džoker iskoristio na devetom pitanju koje je glasilo: ''Kojemu su otoku 1598. ime dali Nizozemci, pristavši na njega na putu za Indoneziju?''. Iako je i sam vjerovao u to kako je točan odgovor Mauricijus, u pomoć je pozvao prijatelja, inače osječkog pub kvizaša Gorana Vesića koji ga je potvrdio i pomogao Janu u nastavku igre s osvojenih 2500 eura.

Džoker ''pitaj publiku'' nastavnik je odlučio iskoristiti na 11. pitanju u kojemu se tražila boja ulaznih vrata u londonskoj Ulici Downing na broju 10. Vjerovao je publici koja je najviše glasova dala crnoj boji i odvela ga do iznosa od deset tisuća eura.

Povijesno pitanje o tome tko je vladao Hrvatskom prije tisuću godina presudilo je Janovoj sjajnoj igri pa je odlučio odustati, zadržavši vrijednu svotu novca.

FOTO: HTV

Inače, Jan trenutno radi kao vanjski suradnik za Pučko otvoreno učilište u Osijeku, gdje drži sat engleskog jezika za predškolce. Hobiji su mu biciklizam, šetnje, skupljanje nogometnih sličica i organiziranje pub kvizova.


Izdvojeno

Reci što misliš!