Lifestyle / Ostalo

Uz pomoć kupaca DM-a

Centar Klasje Osijek primio donaciju veću od 230 tisuća kuna

Centar Klasje Osijek primio donaciju veću od 230 tisuća kuna
PR

Najuspješniji Giving Friday do sada osigurat će i uređenje prostora namijenjenog za boravak i druženje djece, a smještaj za djevojčice i dječake bit će opremljen novim krevetima, radnim stolovima i ormarima

Danas je DM Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek predao donaciju vrijednu 238.978,50 kuna te prigodne božićne poklone svim korisnicima Centra.

Donacija je realizirana uz pomoć kupaca DM-a iz cijele Hrvatske koji su odlučili sudjelovati u Giving Fridayu, potpuno drugačijoj verziji Crnog petka, povodom koje DM već pet godina za redom donira pet posto prometa ostvarenog na taj dan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Centar će donaciju iskoristiti za opremanje odjela za novorođenčad novim krevetićima i prematalicama te će terasu jasličkog odjela prilagoditi za boravak vani i tijekom hladnijeg vremena. Najuspješniji Giving Friday do sada osigurat će i uređenje prostora namijenjenog za boravak i druženje djece, a smještaj za djevojčice i dječake bit će opremljen novim krevetima, radnim stolovima i ormarima.

„Zahvalni smo našim kupcima koji su se ove godine odazvali u rekordnom broju i peti Giving Friday učinili najuspješnijim do sad. Više od 90 tisuća građana odlučilo je svoju kupnju pretvoriti u dobro djelo, a to dobro djelo omogućit će djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi ugodniji boravak u Centru“, izjavila je Martina Markota, voditeljica odnosa s javnošću u DM-u.

„U ime svih zaposlenika i naše djece, želim zahvaliti DM-u i svima koji su se pridružili Giving Fridayu što su nam pomogli da u blagdansko doba zakoračimo s novom dozom optimizma. Neizmjerno smo sretni što ćemo se, zahvaljujući ovoj donaciji, moći još bolje posvetiti brizi o djeci jer će nam ona omogućiti da riješimo problem opremanja prostora u kojima naši korisnici borave, što nam je jedan od najvećih izazova u svakodnevnom radu“, izjavio je Vedran Škugor, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek.

Čak 92.349 kupaca doprinijelo je ukupnoj donaciji od 477.957 kuna, od čega je 50.840 kuna osigurano prodajom NFT-eva, koje je DM izdao u suradnji s akademskom slikaricom Nikolinom Ivezić. Uz Centar Klasje, isti iznos DM je donirao i Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik koji će sredstva iskoristiti za uređenje stana koji služi kao privremeno rješenje za djevojke koje napuštaju Centar i prilagođavaju se novom načinu života i obvezama odraslih.

Tijekom proteklih pet godina, zahvaljujući Giving Fridayu, DM je osigurao više od milijun i pol kuna organizacijama koje brinu o društveno osjetljivim skupinama te ustanovama čiji je cilj poboljšati zdravstvenu zaštitu i kvalitetu života građana.


Izdvojeno

Reci što misliš!