Lifestyle / Ostalo

snažni ciljevi

U sklopu projekta "Stara Drava 3" održana edukativna radionica "Škola u prirodi"

U sklopu projekta
ŠRK LINJAK Josipovac

Partner u provedbi projekta je Udruga studenata biologije Osijek – ZOA

Na izletištu Stara Drava u Josipovcu u prijepodnevnim satima u srijedu održana je „Škola u prirodi“, edukativna radionica, glavna aktivnost u sklopu projekta „Stara Drava 3“ u organizaciji Športskog ribolovnog kluba LINJAK Josipovac pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Partner u provedbi projekta je Udruga studenata biologije Osijek – ZOA, a suradnici su Dječji vrtić Osijek podcentar Josipovac i Osnovna škola Josipovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj je izgradnja snažnog partnerstva i učinkovite dugoročne suradnje između građana, tijela  lokalne i vlasti i organizacija civilnog društva uključenih u zaštitu okoliša i
prirode,  izgradnja projektnih partnera za aktivno sudjelovanje u rješavanju problema zaštite okoliša i podizanje svijesti i edukacija o značaju zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti.

Zanimljiv i prilagođen dobnom uzrastu ciljane skupine sadržaj u neposrednom dodiru s prirodom utječe na zdravlje, psihosocijalni i fizički razvoj djeteta te se uspješnije ostvaruju odgojno-obrazovni zadaci što doprinosi promjeni u načinu razmišljanja i odnosu prema prirodi kao i promjeni svijesti o potrebi održivog razvoja. Ostale projektne aktivnosti bile su uređenje zelene površine te uklanjanje odbačenog otpada što ujedno promiče volontiranje u lokalnoj zajednici.

Projektnoj aktivnosti iz Dječjeg vrtića Osijek podcentar Josipovac sudjelovalo je ukupno 41 dijete iz starije skupine A Pčelice i starije skupine B Leptirići, Karolina Čelig Uldrijan, voditeljica, Dunja Marincel, psihologinja, odgajateljice Marija Varžić, Vlatka Bartolović, Paulina Đurić te majka Neda Mihaljević, Bruna Žižanović, predsjednica Udruge studenata biologije ZOA Osijek i volonterka Deborah Lalić te iz ŠRK Linjak Josipovac Ivan Klasić, predsjednik i volonteri Mirko Sabađija, Josip
Brodar, Mijo Mučel, Marko Roguljić i Domagoj Župančić.

„Organizacije civilnog društva imaju važnu ulogu u području zaštite okoliša i promicanja održivog razvoja. Svojim radom i suradnjom s nadležnim tijelima, institucijama i lokalnom i područnom samoupravom udruge pridonose demokratizaciji društva i u mogućnosti su izravno djelovati na terenu u rješavanju konkretnih potreba zajednice i pojedinaca.“ – voditelj projekta, Marko Perković.


Izdvojeno

Reci što misliš!