Lifestyle / Ostalo

udruga plantaža i gimnastičko društvo

U Osijeku započinje provedba projekta "Zlatne godine"

U Osijeku započinje provedba projekta

Terapijski vrt, Virtualni gradovi i Junior-senior gym samo su dio aktivnosti koje se planiraju ovim projektom

U Sokolskom domu u Osijeku, 25.ožujka 2021. godine održana je Početna konferencija projekta „Zlatne godine“ na kojoj su predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta kojeg zajednički provode Udruga PLANTaža i Gimnastičko Društvo Osijek-Žito.

Na konferenciji se prisutnima obratio i mr.sc. Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, koji je istaknuo probleme umirovljenika na području grada Osijeka i važnost ovakvih projekata namijenjenih trećoj životnoj dobi, posebice u ovoj teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom
Covid-19. Projekt se provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života umirovljenika u gradu Osijeku kroz 10 razvijenih i provedenih programa te razvoj 3 socijalne inovacije jačajući pritom kapacitete udruga civilnog društva koje sudjeluju u projektu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nositelj projekta je Udruga PLANTaža uz partnera Gimnastičko Društvo Osijek-Žito, te stručne suradnike iz Impuls savjetovanja. Inovativni projekt „Zlatne godine“ osmišljen je od strane Udruge PLANTaža i Udruge Gimnastičko društvo Osijek- Žito s ciljem stvaranja i provedbe kvalitetnog i drugačijeg sadržaja za umirovljenike u gradu Osijeku.

Kroz 24 mjeseca trajanja projekta, projektni tim će, zajedno s vanjskim suradnicima, razviti i provesti 10 inovativnih programa koji će omogućiti stjecanje novih znanja i vještina, aktivno provođenje vremena, socijalizaciju i uključenost te međugeneracijsku suradnju za minimalno 250 umirovljenika, uz razvoj socijalnih inovacija (Terapijski vrt, Virtualni gradovi i Junior-senior gym) i znanstveno istraživanje u području poboljšanja kvalitete života ove ciljne skupine. Aktivnosti se planiraju provesti u domovima za
starije i nemoćne te na raznim lokacijima u gradu Osijeku u suradnji sa udrugama
umirovljenika.

Osim kvalitetnog sadržaja i pozitivnog utjecaja na umirovljenike, kroz projekt se očekuje pozitivan utjecaj i jačanje kapaciteta obje uključene organizacije kroz stjecanje znanja i vještina za rad sa starijim skupinama, pripremu i provedbu  projekata,vrednovanje rezultata provedenih znanstvenih istraživanja te podloge za buduće suradnje i projekte orijentirane na starije osobe.

Projekt doprinosi jačanju organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i
povećavanja kvalitete života umirovljenika. Projekt „ Zlatne godine“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Pridruži se- Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnoosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Ukupna vrijednost projekta je 1.836.225,96 kn.


Izdvojeno

Reci što misliš!