Lifestyle / Ostalo

gazda je bio pravi

Slavonska večera za 5: Gosti hvalili, na kraju slabe ocjene

Slavonska večera za 5: Gosti hvalili, na kraju slabe ocjene

Jučer je u „Večeri za 5 na selu“ u Slavonskom Brodu kuhao trgovac Marin, koji za sebe kaže da ima najljepšu suprugu i najuredniju kuhinju na svijetu

Domaćin je pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Brigitine pljeskavice, glavnog jela Omotane gljive i deserta Vruće, hladno, crveno.

Kad su gosti došli, prvo su popili po jednu šljivovicu i nazdravili za ugodnu večer.

„Aperitiv mi je bio dobar. Čista domaća šljiva, što mi je savršeno za Slavoniju“, rekla je gospođa Milka, a i ostali natjecatelji pohvalili su domaćinovu rakiju. „Gazda je pravi, sve je bilo za pet“, komentirala je Marija V. doček i Marinovo raspoloženje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ubrzo su počeli s predjelom, punjenim pogačicama i umakom. „Savršen je umak“, rekla je Milka, a Marija V. nije baš puno pojela zato što ne voli tikvice koje su bile u pogačicama.

„Koliko sam razumio, općenito ne voli povrće“, rekao je Marin Ć., a Milka dodala da je ona jedno grintalo.

„Bilo mi je prejednostavno, to stalno pravim svojoj djeci“, rekla je Marija V., a Marin Ć dodao: „Ne volim krastavce, ali ih je jako fino uklopio u umak, prvi sam put jeo krastavce bez problema.“

Domaćin je za glavno poslužio punjeni svinjski vrat s gljivama, a za prilog povrće. Društvo se brzo opustilo, atmosfera je bila ugodna, a komentari različiti.

„Glavno mi je jelo bilo solidno s tim da ne volim gljive i prilog nije po mom ukusu“, rekla je Marija V., a Mariji P., Marinu Ć. i Milki - sve je bilo savršeno i ukusno, bez zamjerki.

„Još je i povrće bilo fino dekorirano“, rekla je Milka.

Pred goste je stigao i desert, koji je domaćin prvi put pravio.

„Nisam ovdje došla zbog hrane, nego da se malo družimo, da imam neko iskustvo pa možda i počnem neke stvari jesti“, komentirala je Marija V., a Milku kod današnjeg domaćina najviše oduševljava što jako lijepo priča o svojoj supruzi.

„To mi je jako pozitivno“, rekla je gospođa Milka i potom savjetovala Mariju V. kako bi se trebala ponašati u braku.

„Ne trebam ja njezine savjete, ja imam dosta braka iza sebe“, komentirala je. Milki je i desert bio savršen, a i ostalim se kandidatima svidio.  

Prije ocjenjivanja Marin Š. demonstrirao je kako se pleše bachata, što se pokazalo kao pun pogodak jer su se svi zabavili. Marin Ć. dao je ocjenu osam jer mu je desert bio sladak, a i tijesto je bilo tvrdo. Marija V. dala je šesticu zato što su predjelo i desert bili prejednostavni, Milka je dala desetku jer misli da je Marin bolji kuhar nego trgovac, a i Marija P. je dala ocjenu deset jer joj je sve bilo super.

Kako će danas kuhati gospođa Marija Pitlović - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u!


Izdvojeno

Reci što misliš!