Lifestyle / Ostalo

našice

Održan 19. festival Dani slavonske šume

Održan 19. festival Dani slavonske šume

Središnji dio četverodnevnog Festivala Dana slavonske šume, najznačajnije manifestacije Grada Našica, održan je u subotu, 7. rujna 2019. godine, a privukao je više tisuća posjetitelja. Festival je počeo dva dana ranije predstavljanjem zbornika radova „Slavonske šume kroz povijest“ te u petak znanstveno-stručnim skupom pod nazivom „Aktualni sat šumarstva -Šume i klimatske promjene“, izložbom u Zavičajnom muzeju Našice te koncertom na trgu.

Subotnji program počeo je prijemom uzvanika kod gradonačelnika Josipa Miletića, a potom cjelodnevnim programom na prostoru Velikog parka uz jezero. U okviru 13. Obrtničkog sajma našičkih obrtnika i gostiju predstavilo se više od 60 obrtnika članovi, ali i članovi 92 udruge, društava i klubova, pa se moglo vidjeti raznovrsne prezentacije proizvoda i aktivnosti šumara, lovaca, pčelara, voćara, vinogradara, planinara, gljivara, izviđača, ribolovaca, konjogojaca. Natjecanja profesionalnih sjekača iz šest slavonskih uprava šuma bila su tradicionalno središnji dio Festivala te su i ove godine privlačila najveću pozornost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju je na Trgu dr. Franje Tuđmana održana „Dan našičkog sporta“, prezentacija rada gradskih sportskih klubova i udruga.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, koji je nazočio otvorenju Festivala u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, rekao je kako su šume jedna od asocijacija na Slavoniju, Baranju i Srijem, a Osječko-baranjska županija ima čak 113.000 hektara pod šumama te i stoga županijska uprava vodi računa o ovoj grani i ukupnom gospodarstvu.

Svečani program Dana slavonske šume vodio je počasni građanin Grada Našica Branko Uvodić, a otvorio ga je saborski zastupnik Domagoj Mikulić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.


Izdvojeno

Reci što misliš!