Lifestyle / Ostalo

ljetne igre na kopiki

City Games: 'Lege s Kopike' uzeli brončanu medalju i plasirali se u finale!

City Games: 'Lege s Kopike' uzeli brončanu medalju i plasirali se u finale!
Ivica Benić/SiB.hr

Grad Osijek pokazao se kao odličan domaćin regionalnog finala Hrvatske u sklopu City Gamesa i odmah u prvoj godini sudjelovanja ostvario zavidan rezultat. Predstavnici Osijeka, ekipa “Lege s Kopike”, uzela je brončanu medalju i plasirala se u finale Hrvatske na otoku Viru!

Vrhunski potezi i akrobacije na olimpijskom bazenu Copacabane u sklopu održanih igara na vodi – City Games, stvorile su odličnu atmosferu i sportsku sliku grada Osijeka koji se pokazao kao izvrstan domaćin regionalnog finala Hrvatske.

U potpunosti nova scenografija odlično se uklopila na popularnom osječkom kupalištu i primamila velik broj građana od kojih su mnogi došli s djecom pa se tražila stolica više.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na to da od ukupno šest ekipa koje su došle u naš grad, samo dvije prolaze u finale Hrvatske i na iskustvo te snagu ostalih sudionika, od početka je bilo jasno kako će sedmi igrač za Osijek biti upravo publika.

Tako je naša ekipa „Lege s Kopike“ na krilima glasne podrške u svakoj igri davala zadnje atome snage. Od ostalih tu su još bile ekipa Krka – Daj Mare ujedno branitelj naslova, ali i ekipa Mali Lošinj – Jazavci, ekipa Siska – Zeleni Brijeg, ekipa Đakova i Valpova – Karašicka republika.

"Izuzetno nam je drago što smo uspjeli dovesti ove igre u Osijek. Gledajući na turizam ovo je jedan zabavno-sportski spektakl i nadam se da će naša ekipa koja prvi put sudjeluje na natjecanju ostvariti odličan rezultat, a ako se posreći i da uđu u prve dvije ekipe te sljedeći mjesec sudjeluje u finalu."  izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

U zraku se mogla osjetiti velika napetost jer su svi natjecatelji pokazali zavidne vještine, ali su se već na početku izdvojile ekipe Daj Mare, Jazavci i Lege s Kopike.

City Games Kopika Osijek Fotogalerija

Posljednja igra „Veslo“, vodena inačica igre potezanja konopa u kojem ekipe veslajući u čamcu pokušavaju biti bolji od protivnika, koštala je našu ekipu ulaska u prve dvije plasirane pa time i finala Hrvatske, ali su na temelju zbroja bodova iz svih šest igara uspjeli zauzeti treće mjesto. Prvoplasirana ekipa bila je Daj Mare koja je svladala Mali Lošinj u finalu igre Veslo.

No kada se činilo da će se naše djevojke i momci morati zadovoljiti broncom oko vrata stiglo je pravo iznenađenje od strane organizatora City Gamesa. Naime zbog jako male bodovne razlike odlučili su Osijeku uručiti „Wild Card“, odnosno kartu za finale koje će se održati 20. kolovoza na otoku Viru.

Oduševljene publike nije se moglo sakriti kao ni veselje naših predstavnika koji su ulazak u veliko finale proslavili grupnim skokom u bazen!

Time je Osijek dobio priliku predstavljati cjelokupni sport grada na ovakvom jednom međunarodnom događaju, a naši će sportaši još jednom pokazati kakvi se talenti kriju u gradu na Dravi.

Za kraj se još samo mogu uputiti riječi hvale za našu ekipu koju su činili Ivana Granoša, Marija Dobrošević, Matej Jukić, Luka Budak, Arian Jovanović i kapetan David Šain, ali i svim Osječankama i Osječanima koji su prepoznali odličnu priču i gromoglasno ih bodrili cijelo natjecanje.

TABLICA:

1. mjesto: Daj Mare (Krk) – 51 bod
2. mjesto: Jazavci (Mali Lošinj) – 42 boda
3. mjesto: Lege s Kopike (Osijek)- 38 bodova
4. mjesto: Karašicka republika (Valpovo) – 29 bodova
5. mjesto: Đakovo (Đakovo) – 21 bodova
6. mjesto: Zeleni brijeg (Sisak) – 19 bodova


Izdvojeno

Reci što misliš!