Kultura / Ostalo-Kultura

Novi vjetar u leđa

CPD MIR Belišće osvojilo zlato na međunarodnom natjecanju u Herceg Novom

CPD MIR Belišće osvojilo zlato na međunarodnom natjecanju u Herceg Novom
PR

Međunarodni žiri dodijelio je CPD-u MIR Belišće i nagradu za najbolju izvedbu djela starih majstora (skladatelji renesanse)

Pjevači Crkvenog pjevačkog društva MIR Belišće proteklog su vikenda, od 6. do 8. listopada, sudjelovali na međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Herceg Novom (Crna Gora), na kojemu su osvojili zlatnu plaketu s 95,33 boda. Na festivalu je, u nekoliko različitih kategorija, sudjelovalo ukupno 27 zborova iz Slovenije, Bugarske, Rumunjske, Gruzije, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Međunarodni žiri dodijelio je CPD-u MIR Belišće i nagradu za najbolju izvedbu djela starih majstora (skladatelji renesanse). Pod vodstvom dirigenta Želimira Sušića, Mirovci su se u natjecateljskom dijelu predstavili sljedećim repertoarom:

  • Lodovico Grossi da Viadana: Exultate justi in Domino
  • Ola Gjelo: Ubi caritas
  • Karl Jenkins: Cantate Domino
  • Julije Njikoš: Ej, Slavonijo

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pored natjecateljskog programa održanog u crkvi Sv. Jeronima, svi zborovi imali su priliku nastupiti i na revijalnim koncertima koji su se odvijali na različitim lokacijama u Herceg Novom. Na svom revijalnom nastupu na trgu Belavista pjevači iz Belišća izveli su tradicijske slavonske napjeve u zborskim aranžmanima Julija Njikoša i Stjepana Stepanova, kao i popularne pjesme Gibonnija i Tonija Cetinskog obrađene za zborsko izvođenje.

S obzirom na to da je prošlo pet godina od posljednjeg sudjelovanja CPD-a MIR Belišće na nekom međunarodnom natjecanju, i unatoč tome što se članstvo zbora neprestano mijenja, postignuti uspjeh u Crnoj Gori predstavlja snažan vjetar u leđa daljnjem radu ovog amaterskog ansambla.


Izdvojeno

Reci što misliš!