Kultura / Ostalo-Kultura

Veliko priznanje

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ''Osijek 1862.'' osvojilo Grand prix u Bugarskoj

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ''Osijek 1862.'' osvojilo Grand prix u Bugarskoj
PR

Svoju kvalitetu i uspjeh ansambl ostvario je pod vodstvom umjetničkog voditelja Damira Doležala, uz voditelja tamburaške skupine Danijela Čehajića, glazbenog voditelja Duška Topića i Dubravke Strapač koja brine o ljepoti nošnje i održava ju

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ''Osijek 1862.'' ostvarilo je zapažen međunarodni uspjeh, osvojivši Grand prix, ovaj put u Bugarskoj, na Međunarodnom folklorno festivalu ''Maleshevo sings and dances'' održanom od 6. do 8. listopada u Mikrevu.

Na ovom poznatom festivalu okupilo se desetak odličnih ansambala iz zemalja regije koji su održali svaki dan koncert u trajanju od 20 ili 30 minuta te tako pred publikom, ali i ocjenjivačkom komisijom pokazali svoje pjevačko i plesačko umijeće, ljepotu koreografije i nošnje kraja koji predstavljaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoju kvalitetu i uspjeh ansambl ostvario je pod vodstvom umjetničkog voditelja Damira Doležala, uz voditelja tamburaške skupine Danijela Čehajića, glazbenog voditelja Duška Topića i Dubravke Strapač koja brine o ljepoti nošnje i održava ju.

Na natjecanju HKUD ''Osijek 1862.'' osvojio je prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i Grand prix kao priznanje za ukupnu kvalitetu nastupa. Na svakom nastupu nagrađeni su i velikim pljeskom, uz pohvale glazbenih stručnjaka i publike, a osobito nakon otpjevane bugarske pjesme ''S'lnce se slega da zaide'' koju je ansambl pripremio kao iznenađenje domaćinima.


Izdvojeno

Reci što misliš!