Kultura / Ostalo-Kultura

Uz podršku glazbenika

Poznati baranjski pjesnik predstavio zbirku poezije „Prijestupnici” u Beču

Poznati baranjski pjesnik predstavio zbirku poezije „Prijestupnici” u Beču
PR

Osvrt na zbirku napisali su poznati hrvatski glazbenici Petar Grašo, Željko Bebek i Đani Stipaničev, a predstavljanje zbirke već je upriličeno u Zadru, Šibeniku, brojnim njemačkim i švicarskim gradovima te u Rimu

Hrvatski pjesnik iz Baranje Josip Horvat Macado, umjetničkog imena J. H. Macado, predstavio je u Beču zbirku pjesama „Prijestupnici” koju je nedavno objavio u suradnji s književnicom Marijanom Dokoza.

Zbirka je predstavljena u sklopu 2. hrvatskog pjesničkog festivala pod nazivom „Beč u proljeće”. Predstavljanje zbirke pratili su pjesnici iz Slavonije, Dalmacije i Istre te iz Zagreba, Varaždina i drugih hrvatskih gradova, kao i iz Bosne i Hercegovine, grada Orašja i drugih gradova i mjesta u BiH, ali i hrvatski pjesnici koji žive u Austriji, a koji su za ovu priliku došli na hrvatski pjesnički festival.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Promociji zbirke nazočio je i veleposlanik RH u Austriji Danijel Glunčić.

„„Prijestupnici“ odraz su muškarca i žene koji se nalaze u nemogućoj, ali istinskoj ljubavi. Svi njihovi osjećaji otkriveni su u toj zbirci, što je ono što svijetu ne mogu i ne smiju otkriti jer bi njihova istina utjecala na živote drugih ljudi. Vjerujem da će se u „Prijestupnicima“ mnogi pronaći, pronaći će svoje osjećaje na papiru te zbirke. Voljet će „Prijestupnike“ jer će svoje osjećaje pronaći na listovima te zbirke“, rekao je J. H. Macado.

Osvrt na zbirku napisali su poznati hrvatski glazbenici Petar Grašo, Željko Bebek i Đani Stipaničev, a predstavljanje zbirke već je upriličeno u Zadru, Šibeniku, brojnim njemačkim i švicarskim gradovima te u Rimu.

Josip Horvat Macado rođen je 1960. u Čepinu gdje je proveo djetinjstvo i školovanje. Zadnjih 15 godina piše poeziju. Bio je sudionik cijelog Domovinskog rata, a danas živi u Baranji, u malom i tihom mjestu po imenu Novi Čeminac, pa rečeno njegovim riječima, od Slavonca je postao Baranjac.

„Ovaj susret u Beču iznimno je značajan za nas pjesnike. Pjesnici koji su došli na Festival imali su se priliku upoznati, razmijeniti iskustva, upoznati s poezijom svojih kolega, uživati u lijepoj riječi, ali i upoznati Beč koji je jedan predivan grad zadivljujuće arhitekture, kulturne ponude, ali i kavana u kojima mi pjesnici volimo sanjariti“, nasmijao se Macado.


Izdvojeno

Reci što misliš!