Kultura / Ostalo-Kultura

FILOZOFSKI FAKULTET OSIJEK

Otvoren Laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja na FFOS-u

Otvoren Laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja na FFOS-u

Specijaliziranu opremu za psihološka istraživanja trenutačno čini nekoliko uređaja za snimanje fizioloških reakcija, virtualna realnost za izazivanje emocionalnih reakcija ispitanika te nekoliko klasičnih instrumenata za mjerenje različitih vještina učenja i pamćenja

Novi laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja veličine je 70 m2 i ubraja se u skupinu većih laboratorija na fakultetima društvenih i humanističkih usmjerenja u Hrvatskoj i šire.

Opremljen je u skladu sa suvremenim standardima, a ima i tihu izbu – posebno izoliranu prostoriju za snimanje zvuka, prilagođenu lingvističkim istraživanjima, i opremljenu računalom. Najveći dio laboratorija namijenjen je grupnim istraživanjima, ima 10 radnih mjesta opremljenih radnim stolovima i pripadajućim računalima te projektorom i projekcijskim platnom. Laboratorij raspolaže skladišnim i arhivskim prostorom te kutkom za odmor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Specijaliziranu opremu za psihološka istraživanja trenutačno čini nekoliko uređaja za snimanje fizioloških reakcija, virtualna realnost za izazivanje emocionalnih reakcija ispitanika te nekoliko klasičnih instrumenata za mjerenje različitih vještina učenja i pamćenja. Tendencija je u narednim godinama pratiti trendove u najsuvremenijim tehnologijama te u skladu s tim nabavljati novu opremu i educirati djelatnike za njezino korištenje.
Laboratorij će se koristiti za potrebe istraživačkih projekata, samostalnih istraživanja te održavanje nastave iz kolegija koji se tiču znanstvene metodologije na različitim fakultetskim odsjecima. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!