Kultura / Ostalo-Kultura

razmjena znanja i suradnja

Održana konferencija u suradnji Filozofskoga fakulteta Osijek i Udruge Breza

Održana konferencija u suradnji Filozofskoga fakulteta Osijek i Udruge Breza

U Osijeku se održala Međunarodno znanstveno-stručna konferencija s temom "Djeca i mladi u riziku od problema u ponašanju"

U organizaciji Udruge za rad s mladima Breza u suradnji s Filozofskim fakultetom u Osijeku održala  se Međunarodno znanstveno-stručna konferencija 4 – ONE (ZA-JEDNO) s temom „Djeca i mladi u riziku od problema u ponašanju“ sufinanciranog sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade RH u sklopu projekta TOGETHER.

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama uspjeli su okupiti strane i domaće znanstvenike, stručnjake, istraživače, edukatore i praktičare iz područja socijalne skrbi kako bi podijelili znanja, iskustva i primjere dobre prakse.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svečanoj dvorani FFOS-a okupilo se samo 25 sudionika prema epidemiološkim uputama, ali je zato uz pomoć suvremenih tehnologija i 4 izvrsne prevoditeljice, sve predavače moglo pratiti i preko stotinu online sudionika. Interes za ovu temu je izuzetan i to je ono što nas uistinu veseli jer djeca i mladi u riziku zaslužuju biti u fokusu, zaslužuju da ih se čuje i zaslužuju da im se ponude neka nova, pozitivna iskustva i inovativni oblici rada koji će pridonijeti njihovom osnaživanju.

Stručnjaci iz Švicarske, Austrije, SAD-a, Slovenije, Zagreba i Osijeka su kao predavači  bili vrlo inspirativni te su ostavili dubok dojam na sudionike, neovisno o tome jesu li bili uključeni osobno ili online jer se jednostavno mogla osjetiti sinergija teoretičara, istraživača i praktičara ujedinjena u zajednički cilj. 

 A cilj je univerzalan, djecu i mlade s problemima u ponašanju osnažiti za život i kvalitetnu participaciju u društvu!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!