Kultura / Izložbe

izložba

,,Kuća bez temelja” do 30. travnja u osječkoj Galeriji Waldinger

,,Kuća bez temelja” do 30. travnja u osječkoj Galeriji Waldinger
Grad Osijek

Izložba je oblikovana od elastičnih niti razapetih u prostoru, postavljenih na nejednakim visinama i razvučenih u različitim smjerovima tako da čine isprepletenu mrežu linija

U osječkoj Galeriji Waldinger u petak je otvorena izložba Osječanke Ines Matijević Cakić “Kuća bez temelja”. Riječ je o crtačkoj instalaciji kojom nas autorica vraća u djetinjstvo, te progovara o intimnom životnom prostoru, domu, obitelji, ali i strahu, neizvjesnosti i nestabilnosti s kojima smo se svi nekada u životu susreli.

Izložba je oblikovana od elastičnih niti razapetih u prostoru, postavljenih na nejednakim visinama i razvučenih u različitim smjerovima tako da čine isprepletenu mrežu linija. U sekvencama međuprostora nalaze se crteži, figurativni prizori detalja iz autoričina doma izraženi u olovci na papiru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozdravivši posjetitelje uime osječkog gradonačelnika Ivana Radića, izložbu je otvorila njegova zamjenica Jasenka Crnković.

"Drago nam je da nam je Ines priuštila ovakvu izložbu u našem gradu i našim gradskim galerijama. Izložba je nastala pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Grada Rijeke. Ponosni smo da se ta suradnja realizirala upravo kroz ovakvu izložbu", kazala je zamjenica gradonačelnika Crnković i pozvala građane da posjete izložbu.

Izložba je realizirana u koprodukciji Muzeja za modernu i suvremenu umjetnost u Rijeci i Gradskih galerija Osijek, a zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke – Odjel za kulturu, Grada Osijeka i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Osječanke i Osječani mogu ju posjetiti do 30. travnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!