Kultura / Izložbe

Starter 2 - Izložba studentskih radova

Starter 2 - Izložba studentskih radova

STARTER 2 izložba je studentskih radova sva četiri kolegija (slikarstvo, grafika, kiparstvo i multimedija) Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku...

STARTER 2 izložba je studentskih radova sva četiri kolegija (slikarstvo, grafika, kiparstvo i multimedija) Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku. Dio je projekta TRI HITNE INTERVENCIJE U TVRĐI ostvarenog u suradnji s Muzejom Slavonije, a izložba je postavljena u atriju Arheološkog muzeja i otvara se u četvrtak, 24. siječnja u 19 sati.

starter izlozba 495

Odabrani su najbolji radovi studenata nastali u zadnjih nekoliko godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U širokom rasponu od crteža, slika, grafika i kiparskih ostvarenja pa do fotografija, videa i novih medija, studenti demonstriraju vještinu, talent i kreativnost, dokazujući možda da su oni nositelji kulturnog preobražaja kako grada Osijeka, tako i cijele regije. Kako je to već nagoviješteno samim nazivom manifestacije, STARTER 2 afirmira startne pozicije mladih umjetnika, koji svojim djelovanjem mogu i trebaju osuvremeniti kulturnu ponudu (g)rada, ne samo na razini proizvodnje kulturnih artefakata, već i svojim pedagogijskim angažmanom, usmjerenim prema senzibiliziranju učenika (pa i šire zajednice) za umjetničko stvaralaštvo i (multi)kulturne vrijednosti.

Upravo ovu mladu generaciju (umjetnika) treba podržati u njihovom progresivnom i kreativnom radu.

Tekst: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!