Kultura / Izložbe

Otvorena izložba: 70 godina Radio Osijek

Otvorena izložba: 70 godina Radio Osijek

Ovogodišnja je tema Dana arhiva "Informiranje u prošlosti" o čemu je održan okrugli stol u Državnom arhivu u Osijeku na kojem su sudjelovali predstavnici Arhiva Tuzlanskog kantona iz Bosne i Hercegovine, Arhiva Županije Baranya iz Mađarske te Istorijskog arhiva Subotica iz Srbije.

Na izložbi „70 godina Radio Osijeka“ možete vidjeti kako su nekada izgledali studio i režija Radio Osijeka. Izloženi su tonski pult i spikerski stol, a prošla vremena pokazat će vam fotografije naših prostorija i brojnih djelatnika koji su stvarali radijsku priču, a neki od njih čine to i danas. Čut ćete i digitalizirane snimke naših emisija i priloga iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba je u Muzeju Slavonije otvorena do Dana grada, 2. prosinca kada pripremamo i svečanost zatvaranja uz glazbeni program i promociju monografije o 70 godina Radio Osijeka.

Radio Osijek utemeljen je 1943. godine, nekoliko mjeseci nakon Radio Dubrovnika i 17 godina nakon Radio Zagreba te je jedna od najstarijih radijskih postaja u ovom dijelu Europe. Nakon nekoliko mjeseci eksperimentalnog programa, 1. lipnja 1943. godine počelo je kontinuirano emitiranje. Od tada do danas naš je radio promijenio 3 države, emitirao na desetke milijuna minuta programa, odgojio stotine novinara, voditelja, spikera i vrsnih tehničara i uvijek bio "dobri duh" grada na Dravi. Radio koji se sluša i radio kojem se vjeruje, radio koji je uvijek na raspolaganju svojim slušateljima koje je desetljećima profesionalno i objektivno informirao, ali i obrazovao i zabavio. Više o povijesti pročitajte na stranicama HRT Radio Osijek.

Tekst i foto: HRT Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!