Kultura

otvorenje oljk

Zbog najave loše vremena, umjesto LADO nastupaju Sandra Bagarić i Đani Stipanićev

Zbog najave loše vremena, umjesto LADO nastupaju Sandra Bagarić i Đani Stipanićev
OLJK

Nastup LADO održati će se u drugom zamjenskom terminu

Zbog najave lošega vremena odgođen je plesno-koncertni nastup Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO kojim se u srijedu navečer trebalo otvoriti 23. Osječko ljeto kulture, izvijestio je Organizacijski odbor OLJK-a na konferenciji za novinare.

U ime Organizacijskog odbora govorio je Ivan Kristijan Majić, koji objasnio je kako je riječ o nacionalnom, profesionalnom i jedinom folklornom ansamblu koji svoj umjetnički kompleksan program izvodi u vrlo striktnim okolnostima te u iznimno vrijednim, originalnim narodnim nošnjama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jučerašnje vremenske projekcije činile su se vrlo dobre i pogodne za večernje izvođenje koncerta, ali sama priprema koncerta, koja traje nekoliko sati i koja podrazumijeva iznošenje višemilijunskog nacionalnog blaga, odnosno narodnih nošnji, neizvediva je u ovim okolnostima. Ne možemo osigurati na vanjskom prostoru uvjete u kojima smijemo s kostimima LADA izaći na otvoreno i pripremiti večerašnji koncert", izvijestio je Majić.

od 27. lipnja do 2. rujna Najavljen bogat program Osječkog ljeta kulture koje će i ove godine trajati dva mjeseca i svi su sadržaji besplatni

S obzirom na visoki rizik, odlučeno je najavljeni program zamijeniti drugim, stoga će na večerašnjem otvorenju na Trgu Vatroslava Lisinskoga u 21 sat nastupiti sopranistica Sandra Bagarić i Đani Stipaničev uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića.

"U cijelom onom svečanom ambijentu, koji smo tjednima pripremali za otvorenje Osječkog ljeta kulture, zaista ćemo na lijep način uz zanimljiv program OLJK i otvoriti. Već u ovome trenutku tražimo alternativne termine za nastup Lade. Žao nam je, ali riječ je o programu koji je velik i raskošan i, ako ga ne napravite na adekvatan način, zapravo niste u to trebali ni ulaziti. Mislimo da je puno bolja odluka da nađemo jedan termin u kojem će taj program za sve građane Osijeka i sve posjetitelje Osječkog ljeta kulture biti na pravi način izveden, da svi na njemu mogu sudjelovati i da se pokaže puni raskoš njihove nove premijere, programa ”Ladom po svijetu”", dodao je Majić.

Podsjetimo, Osječko ljeto kulture, najveća kulturna manifestacija istoka Hrvatske, trajat će dva mjeseca, sve do rujna 2023. Osječko ljeto kulture i ove će godine građanima, turistima, svim namjernim i slučajnim prolaznicima ponuditi raznovrsne i besplatne kazališne, koncertne, književne, likovne, filmske i dječje programe na brojnim gradskim lokacijama te učiniti Osijek mjestom društvenih i kulturnih susreta tokom čitavog ljeta.

23. Osječko ljeto kulture odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a program je ostvaren uz potporu Grad Osijeka, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije te Turističke zajednice grada Osijeka. Za realizaciju i ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture zadužen je Kulturni centar Osijek.

Programi će se odvijati na 15 gradskih lokacija, uz sudjelovanje svih kulturnih ustanova u gradu: Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Muzeja Slavonije Osijek, Muzeja likovnih umjetnosti, Gradskih galerija Osijek, Galerije Knifer, Državnog arhiva u Osijeku, Arheološkog muzeja Osijek te Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. OLJK će i ove godine imati međunarodne programe ostvarene u suradnji s Francuskim institutom i Veleposlanstvom kraljevine Maroko te Institutom Liszt iz Zagreba.


Izdvojeno

Reci što misliš!