Događanja / Ostala

od 16. do 19. veljače

Đakovo: 14. tjedan psihologije

Đakovo: 14. tjedan psihologije

U veljači se tradicionalno organizira Tjedan psihologije diljem Hrvatske pa tako i u Đakovu, a u najavi su tri zanimljiva predavanja

14. Tjedan psihologije u Đakovu otvara Lidija Arambašić, profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poznata je po velikom angažmanu u uspostavi i provedbi psiholoških kriznih intervencija u Hrvatskoj. Profesorica Arambašić iza sebe ima brojne članke, priručnike i knjige. Budući da upravo završava pisanje knjige o komunikacijskim procesima, Tjedan će započeti s temom „Svemoć ili nemoć komunikacije?“ u utorak, 16. veljače u 18 sati. 

Nastavak Tjedna psihologije bit će obilježen temama koje su usko vezane uz pandemiju korona virusa koja je ostavila brojne psihološke, zdravstvene, socijalne i materijalne društvene posljedice. Profesorica Marina Ajduković 18. veljače donosi temu „Učinak korona epidemije na mentalno zdravlje odraslih“ u kojoj će biti riječi o načinima suočavanja naših građana sa strahom, stresom i životnim opterećenjima u ovoj situaciji, kao i o rodnim razlikama u pogođenosti epidemijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Profesorica Ajduković zaposlena je na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu. Objavila je više od 230 radova, 12 autorskih i 11 uredničkih knjiga. Aktivno surađuje s UNICEF-om te sudjeluje u projektu čiji je cilj pratiti kako se građani osjećaju tijekom pandemije bolesti COVID-19 i kako se nose sa stresom i napetostima.

Tjedan završava 19. veljače s predavanjem profesorice Nataše Jokić-Begić „Kako ostati normalan u novom normalnom?“. Profesorica će govoriti o stresnim reakcijama na situaciju pandemije i potresa kao i o razlici između normalnih i patoloških reakcija na stres. Profesorica Jokić Begić ima bogato iskustvo iz kliničke psihologije budući da je osmislila novi Poslijediplomski specijalistički studij iz kliničke psihologije kojeg uspješno i vodi. Dobitnica je nagrade Hrvatske psihološke komore 2013. godine te priznanja Hrvatskog psihološkog društva 2007. godine za promicanje psihologije te značajan doprinos unapređenju statusa psihologa u društvu.

Sva predavanja su besplatna i bit će organizirana preko platforme Zoom s početkom u 18 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!