Događanja / Istaknuta

6. svibnja

Kino Urania: Hit predstava ''Prvi muževi bacaju se u vodu"

Kino Urania: Hit predstava ''Prvi muževi bacaju se u vodu

Likovi žena iz različitih geografskih i socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog, manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena

U ponedjeljak, 6. svibnja s početkom u 19 sati kino Urania ugostit će hit predstavu Jadranke Elezović "Prvi muževi bacaju se u vodu".

Nakon uspješnica ''Lude žene'' i ''Vesele žene Hrvatske'' jedan od najizvođenijih suvremenih hrvatskih komediografa Matko Elezović u najnovijoj komediji ''Prvi muževi bacaju se u vodu'' koju je pogledalo preko 25 tisuća gledatelja ponovno preispituje muško-ženske ljubavne odnose te u novoj, vrlo sadržajnoj sezoni, najavljuje dolazak u Uraniju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Likovi žena iz različitih geografskih i socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog, manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena. Jednakim žarom progovaraju na sceni, bile one domaćice, uspješne poslovne žene, animir dame s vrućeg telefona ili bankarice... Kroz sat vremena na sceni, glumica Jadranka Elezović vješto i brzo mijenja likove, što na kraju predstave izaziva nedoumicu koliko je glumica bilo na sceni. Ismijavajući malograđanštinu i primitivizam, pitamo se je li autor iskoristio scenski i dramaturški okvir kao kritiku društva u cjelini.

Da je komediograf Matko Elezović ovu satiričnu monodramu napisao u svojim spisateljskim početcima, s pravom bismo mu rekli: ''Mali, mani se ćorava posla!''.

Naime, kada muškarac piše dramu o muško-ženskim odnosima iz ženske perspektive, zadovoljeni su gotovo svi uvjeti da komedija ode u grotesku, nepodnošljivo stereotipiziranje i nerazumijevanje lika za koji se piše. Međutim, kada napišete tekst za suprugu, čije privatno i poslovno sazrijevanje pratite cijeli život, tada se može reći da pišete iz prve ruke.

Karte po cijeni od 12 eura bit će u prodaji od 25. ožujka u radno vrijeme blagajne, odnosno od ponedjeljka do srijede od 12 do 21 sat, četvrtkom i petkom od 16,30 do 21 sat, a vikendom od 10,30 do 12 i od 16,30 do 21 sat.

Za ostale informacije možete kontaktirati Upravu na broj telefona 031 205 501 (od ponedjeljka do petka od devet do 17 sati) te Blagajnu kina na broj telefona 031 205 507 (svakim danom od 16,30 do 21 sat). Također, možete se javiti i inbox porukom na Facebooku ili Instagramu kina Urania.


Izdvojeno

Reci što misliš!