Događanja / Istaknuta

26. veljače do 3. ožujka

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Stand-up show, koncert u čast Oliveru, utakmica Osijek – Dinamo...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Stand-up show, koncert u čast Oliveru, utakmica Osijek – Dinamo...
PIXSELL

U predstojećem nas tjednu očekuju regionalni stand-up show, komedija u Uraniji, koncert u čast Oliveru, utakmica na Opus Areni i još nekolicina drugih manifestacija

Predstojeći nam tjedan donosi mnoštvo događanja za početak ožujka i mjeseca u kojemu ujedno počinje i proljeće.

U pitanju su manifestacije koje su uglavnom predviđene za razdoblje vikenda ili blizu njega, a jedna je od njih stand-up show ''Best of regional stand up'' koji je u već osam gradova okupio regionalne komičare kao što su Igor Drljo (BiH), Martina Ipša (Slovenija), Marina Orsag (Hrvatska) i Aleksandar Perišić (Srbija).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nasmijte se do suza uz odličnu ekipu koja će međusobno i zajedno s vama stvoriti divnu atmosferu za pamćenje u četvrtak u 20 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića Osijek. Cijena je ulaznice u pretprodaji deset, a na dan događanja 13 eura.

29. veljače Po prvi puta u Osijek stiže stand up spektakl "Best of regional stand up"

Istoga dana u kinu Urania s početkom u 19 sati odigrat će se predstava Kazališta Planet Art pod nazivom ''Tko je ovdje lud?''.

Ovu šarmantnu, luckastu i mudru komediju kritika je odmah po premijernoj izvedbi usporedila s legendarnim ''Stilskim vježbama'', a stalni interes gledatelja, zbog kojega je doživjela više od 150 izvedbi, do sada je tu laskavu titulu opravdao. U njoj glume Marko Torjanac i Natalija Đorđević, a cijena je karte 12 eura.

29. veljače U kinu Urania odigrat će se šarmantna komedija ''Tko je ovdje lud?''

Za srednjoškolce se pak organizira EFOS dan – ''Pogled kroz ključanicu'', također u četvrtak od 11 do 13 sati.

Navedeni je događaj namijenjen ponajprije maturantima koji su pred donošenjem odluke o izboru studija i nastavku svojega obrazovanja, ali i svim ostalim srednjoškolcima koji žele dobiti više informacija o mogućnostima koje nudi Ekonomski fakultet u Osijeku.

efos zgrada
29. veljače Organizira se EFOS dan za srednjoškolce ''Pogled kroz ključanicu''

U četvrtak se također organizira i posljednja 'storytelling' tura Osijekom, odnosno Tvrđom i svim njezinim ljepotama.

Ruta traje 90 minuta te uključuje penjanje na Gradske zidine i Vodena vrata, stoga se savjetuje građanima obuvanje udobne obuće. U njoj će se govoriti o životu unutar Tvrđe kao vojne utvrde, pandurima, bećarini, staroj pekari, Kužnom pilu i mnogočemu drugome.

grad osijek iz zraka katedrala
15., 16., 22., 23. i 29. veljače Otkrijte tajne Osijeka kroz 'storytelling' ture u veljači

U petak s početkom u 20 sati pripremite se za glazbenu poslasticu koju će vam u Centru za kulturu Đakovo pružiti iznimni glazbenici kao što su Ratko Divjak (bubanj), Bruno Mičetić (gitara), Davor Križić (truba) i Joe Kaplowitz (orgulje).

Riječ je o koncertu kvarteta koji će oduševiti sve ljubitelje jazz glazbe, a čija se ulaznica naplaćuje šest eura.

gitara gitare
1. ožujka U Centru za kulturu Đakovo održat će se čarobna jazz večer

U Gradskom će se vrtu iste večeri održati koncert ''Tragom Olivera'' u čast pokojnom Oliveru Dragojeviću.

Spomenuti glazbeni spektakl obećava večer punu ljubavi, glazbe i sjećanja kroz jedinstvenu interpretaciju brojnih glazbenika koji će stati na pozornicu, a tu su svakako Zorica KondžaJure Brkljača, Dupini, Tedi Spalato, Cambi, Petar Dragojević, Dino PetrićMateja Ištuk i mnogi drugi.

1. ožujka U znak sjećanja na glazbenu legendu: 'Tragom Olivera' dolazi u Osijek

Iako se to službeno ne smatra manifestacijom, u subotu od devet do 13 sati na osječkoj će se glavnoj tržnici svim zainteresiranim građanima besplatno podijeliti sjemena rajčice.

''Volite rajčice?! Želite jesti one njihove dobre stare sorte, dok su još imale okusa, ili superukusne sorte za koje niste ni imali pojma da postoje?! Onda se prijavite za sjeme starih i egzotičnih sorti rajčice iz cijelog svijeta'', stoji u pozivu.

rajčice
2. ožujka I ove godine podjela sjemena rajčice na osječkoj tržnici

Među ostalim se manifestacijama ističu putopisna predavanja osječkog PD ''Zanatlija'' koja će se održavati svakog utorka, sve do 19. ožujka u prostorijama društva.

U nedjelju s početkom u 17,30 sati NK Osijek odigrat će dvoboj protiv GNK Dinamo Zagreb. Utakmica je dio HNL natjecanja.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!