Događanja / Istaknuta

29. veljače

U kinu Urania odigrat će se šarmantna komedija ''Tko je ovdje lud?''

U kinu Urania odigrat će se šarmantna komedija ''Tko je ovdje lud?''

U svijetu pred pucanjem, u poliklinici na rubu grada, dvoje glumaca oživotvoruju plejadu prepoznatljivih likova te gledatelje, uz mnogo humora, upoznaju s osjetljivim disidentima iz stvarnog svijeta, u isto vrijeme razotkrivajući svu njegovu krhkost

U četvrtak, 29. veljače u 19 sati odigrat će se predstava Kazališta Planet Art u kinu Urania pod nazivom ''Tko je ovdje lud?''.

Komediju je režirao Marko Torjanac, a u njoj, osim njega, glumi i Natalija Đorđević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Tko je ovdje lud?'' kombinacija je crne komedije i burleske koja je 2023. godine na 20. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru osvojila čak tri nagrade za najbolju komediju u regiji: Velike Liske za najbolju predstavu regije po sudu publike, za najbolju predstavu po sudu medija te je Marko Torjanac nagrađen Velikom Liskom za najbolju mušku ulogu.

Ovu šarmantnu, luckastu i mudru distopiju kritika je odmah po premijernoj izvedbi usporedila s legendarnim Stilskim vježbama, a stalni interes gledatelja, zbog kojega je doživjela više od 150 izvedbi, do sada je tu laskavu titulu opravdao.

Ova neobična komedija nam, kroz šest zabavnih isprepletenih psihoterapeutskih seansi, postavlja ozbiljna pitanja o životu danas preispitujući standarde ''normalnoga'' u svijetu punom eksplozija, pobijenih vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

U svijetu pred pucanjem, u poliklinici na rubu grada, dvoje glumaca oživotvoruju plejadu prepoznatljivih likova te gledatelje, uz mnogo humora, upoznaju s osjetljivim disidentima iz stvarnog svijeta, u isto vrijeme razotkrivajući svu njegovu krhkost. Mi samo moramo odlučiti s koje strane ''ludila'' odabiremo biti.

Karte po cijeni od 12 eura bit će u prodaji od danas u radno vrijeme blagajne, odnosno od ponedjeljka do srijede od 12 do 21 sat, četvrtkom i petkom od 16,30 do 21 sat, a vikendom od 10,30 do 12 i od 16,30 do 21 sat.

Za ostale informacije možete kontaktirati Upravu na broj telefona 031 205 501 (od ponedjeljka do petka od devet do 17 sati) te Blagajnu kina na broj telefona 031 205 507 (svakim danom od 16,30 do 21 sat). Također, možete se javiti i inbox porukom na Facebooku ili Instagramu kina Urania.


Izdvojeno

Reci što misliš!