Događanja / Istaknuta

Od 9. do 15. studenoga

Osijek: 12. dani austrijske kulture

Osijek: 12. dani austrijske kulture
GISKO

Dani kulture u Osijeku primjer su kako se s pomoću stalne znatiželje može graditi razumijevanje i znanje jednih o drugima, ali istodobno i načeti velika pitanja našeg vremena u kulturnom dijalogu

Od 9. do 15. studenoga traju dvanaesti Dani austrijske kulture u Osijeku, u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta Osijek i Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Manifestaciju podržavaju i partneri: Kinematografi Osijek – kino Urania, Gradska galerija Osijek – Galerija Waldinger, Akademija za umjetnost i kulturu Osijek i Srednja škola Isidora Kršnjavog u Našicama.

„Dani kulture u Osijeku primjer su kako se s pomoću stalne znatiželje može graditi razumijevanje i znanje jednih o drugima, ali istodobno i načeti velika pitanja našeg vremena u kulturnom dijalogu. Riječ je o vidu suradnje koju obilježavaju osobni susreti u sklopu kulturnih događanja”, stoji na stranici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasak se ovogodišnje manifestacije tako stavlja na načine zaštite okoliša kroz prizmu umjetnosti, povijesti i filozofije. U skladu s time, posjetitelji će moći prisustvovati izložbi fotografija umjetnice Samire Saidi vezanoj uz aktualna društvena pitanja, čuti nešto o novom romanu Biance Kos i prevoditeljskom radu Stjepanke Pranjković te besplatno pogledati dva jedinstvena austrijska filma u kinu Urania.

Cjelokupni je program manifestacije dostupan na stranici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!