Vijesti / Regija

Potpisan ITU sporazum

Vinkovcima 400 tisuća eura za jačanje kapaciteta jedinice lokalne samouprave

Vinkovcima 400 tisuća eura za jačanje kapaciteta jedinice lokalne samouprave
Ivan Bosančić/Facebook

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potpisali su danas u Vinkovcima sporazum o korištenju bespovratnih sredstava tehničke pomoći vrijedan 400 tisuća eura za jačanje kapaciteta jedinice lokalne samouprave.

"Sve je spremno za realizaciju velikih projekta za koje na raspolaganju imamo 22 milijuna eura. Ulaganja u zonu Zalužje, rekonstrukcija otvorenog dijela Gradske tržnice i Trga Vinkovačkih jeseni te izgradnja vanjskih bazena i Sportskog centra Papuk, samo su neki od projekata koje ćemo realizirati zahvaljujući sredstvima iz ITU mehanizma", rekao je vinkovački gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave ključno je za provedbu projekata iz Integriranog teritorijalnog programa (ITU) za područje Vinkovaca vrijednih 22 milijuna eura,  a 400.000 eura bit će namijenjeno jačanju kapaciteta osoba koje će kroz projekte realizirati ta novčana sredstva. U Hrvatskoj postoje 22 ITU područja i u realizaciju tih projekata bit će uloženo ukupno 680 milijuna eura. To je najveći oblik decentralizacije, za koji je Vlada osigurala novčana sredstva, a gradovi i općine sami mogu upravljati i realizirati projekte", rekao je Erlić.

Erlić kaže i da će efekti ulaganja biti vidljivi do kraja desetljeća, ali da se već sada može reći da će donijeti puno toga dobroga građanima.

"Hvala ministru i Vladi RH na ulaganjima kojima podižemo kvalitetu života u Urbanom području Vinkovci koje obuhvaća 36% površine i 44% stanovnika naše županije, a koja su ključna i za cjelokupan razvoj svih hrvatskih regija jer dovoljno je reći kako će zahvaljujući sredstvima iz ITU mehanizma u našoj zemlji biti provedeno preko 200 projekata vrijednih 680 milijuna eura. Upravo o važnosti EU projekta i svim prednostima ITU mehanizma za našu županiju, danas smo imali prigodu govoriti na panel raspravama u sklopu Informativno-edukativnog događaja “EU FONDOVI – Nove prilike 2021.-2027” koji se u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održava u Županji", rekao je Bosančić.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!