Vijesti / Regija

pucnjava u vatrogasnom domu

DORH o detaljima ranjavanja policajca u Šagu, osumnjičenom istražni zatvor

DORH o detaljima ranjavanja policajca u Šagu, osumnjičenom istražni zatvor
Davor Javorovic/PIXSELL

O pucnjavi u vatrogasnom domu u Šagu u kojoj je ranjen jedan policajac (tad van službe) oglasio se i Županijski DORH


Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju, izvještava DORH na svojim web stranicama.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 64-godišnjak 3. ožujka 2023., oko 11:20 sati, u prostorijama vatrogasnog doma u Šagu, u nakani da usmrti oštećenika (1968.) jer je kao policijski službenik prethodno u više navrata postupao prema njemu zbog remećenja javnog reda i mira, kao i u nakani da usmrti drugo dvoje oštećenika (1973. i 1986.) koji su bili u društvu prvog oštećenika, otvorio vrata prostorije u kojoj su oštećenici bili te ispalio iz pištolja nepoznate marke metak u prvog oštećenika (1968.) i nanio mu strijelnu ranu lijeve nadlaktice.

Ana Čvagić
propucani policajac Mještanka o pucnjavi u Šagu: "Trpimo već neko vrijeme i samo smo čekali...''

Osnovano se sumnja da je potom usmjerio pištolj prema drugih dvoje oštećenika povlačeći okidač pištolja u više navrata, no do ispaljenja metka nije došlo, a u dovršenju djela su ga spriječili oštećenici, odnosno uspjeli su ga tjelesno svladati.

Priveden napadač na policajca Fotogalerija

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je okrivljenom 64-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, zaključuje se u izvješću DORH-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!