Vijesti / Regija

šverc osoba

Između tereta skrivali deset osoba pa ih preko Svilaja pokušali uvesti u Hrvatsku

Između tereta skrivali deset osoba pa ih preko Svilaja pokušali uvesti u Hrvatsku
PU brodsko-posavska

Vozači su završili u požeškom zatvoru nakon što su uhvaćeni u pokušaju šverac osoba preko granice

U četvrtak, 2. ožujka oko 20:20, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac su na graničnom prijelazu Svilaj kontrolirali teretno vozilo i prikolicu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojima je upravljao 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a kao suvozač nalazio se 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine (također vozač kamiona). 

"Policijski službenici su,  u suradnji sa djelatnicima carine, izvršili pregled priključnog vozila te su između postavljenog tereta uočili deset osoba (tri ženske i sedam muških osoba). Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o državljanima Narodne Republike Kine u dobi od 22 do 55 godina, kod kojih su pronađene putne isprave N. R. Kine. Istima je temeljem Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku za što su im izdana rješenja o odbijanju ulaska te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu, osim 39-godišnjaka i 35-godišnjaka koji su zadržani zbog daljnjeg kriminalističkog istraživanja", kažu u PU brodsko-posavskoj.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da su vozači kamiona za nekoliko tisuća eura trebali državljane N. R. Kine prevesti u Italiju, u svezi čega policijski službenici podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

Vozači teretnog vozila (33-godišnjak i 27-godišnjak) su u petak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom su dovedeni sucu istrage koji im je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Istog su dana u 16:45 sati predani u zatvor u Požegu.


Izdvojeno

Reci što misliš!