Vijesti / Regija

državljanin srbije

Prevozio migrante od Iloka do Poreča za tisuću eura, sakrio ih u čamac

Prevozio migrante od Iloka do Poreča za tisuću eura, sakrio ih u čamac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ilegalne migrante osumnjičenik je prevozio u tvorničkim šupljinama čamca koje nisu namijenjene za prijevoz osoba

Vukovarski DORH izvještava o istrazi protiv 49-godišnjeg sprskog državljana zbog ilegalnog prijevoza migranata od Iloka do Poreča. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, 5. rujna 2022. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Srbije (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 49-godišnjak 4. rujna 2022. u 6:55 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Principovac 2, kod Iloka, kao ulazni putnik iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku, postupio u cilju da se okoristi i da omogući ilegalnim migrantima ulazak u Republiku Hrvatsku i prijevoz do Poreča.

Osnovano se sumnja da je, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, za unaprijed obećani novčani iznos od najmanje 1.000,00 eura, koji bi mu bio isplaćen po dolasku na odredište, prevozio više državljana Indije skrivenih u dvije tvorničke šupljine čamca, a koje su bile na vozilu za prijevoz osobnih automobila priključenom na kombi vozilo kojim je upravljao.

Navedene ilegalne migrante osumnjičenik je prevozio u tvorničkim šupljinama čamca koje nisu namijenjene za prijevoz osoba jer ne posjeduju otvore za zrak te su bez prozora, ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojaseva uslijed čega su oni bili izloženi nehumanim uvjetima, sve dok ga nisu zatekli policijski i carinski službenici.  

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, a na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio je okrivljeniku istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koji upućuju na opasnost da će pobjeći", stoji u priopćenju.


Izdvojeno

Reci što misliš!