Vijesti / Regija

promenadno kušanje

Slavonski vinari predstavili svoja vina u Sarajevu

Slavonski vinari predstavili svoja vina u Sarajevu

Svoja vrhunska vina promovirale su vinarije Antunović, Buhač, Erdutski vinogradi, Galić, Enosophia, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Perak, Siber i Škoro

U organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Graševine Croatice u Sarajevu je u 30. 6. 2022. godine održano promenadno kušanje i poslovni susret vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja s vinskim profesionalcima, trgovcima i HoReCa partnerima u Bosni i Hercegovini. Organizacijsku podršku susretu pružilo je Veleposlanstvo RH u BIH te Ured HGK pri Veleposlanstvu.

Svoja vrhunska vina promovirale su vinarije Antunović, Buhač, Erdutski vinogradi, Galić, Enosophia, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Perak, Siber i Škoro s posebnim naglaskom na graševinu, najvažniju hrvatsku sortu koja čini 40% ukupno proizvedenog vina u Republici Hrvatskoj. Dodatnoj vrijednosti događaja doprinijeli su vinari iz mađarskog Villanya koji su poslali selekciju svojih vina na kušanje te TZ Osječko-baranjske županije koja je predstavila turističku ponudu Slavonije i Baranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjajan događaj, u predivnom ambijentu Golf kluba Sarajevo, izazvao je pozitivne reakcije gostiju te je opći dojam potrebe za jačanjem imidža i potrošnje premium vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja u budućem vremenu.

Susret je organiziran u okviru projekta “Wine Tour Across Borders”, sufinanciranom kroz EU Interreg program Mađarska-Hrvatska. Cilj projekta je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog odredišta vinskog turizma, povezujući neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj i kontinentalnoj Hrvatskoj – Siklós-Villány te Slavoniju i hrvatsko Podunavlje.


Izdvojeno

Reci što misliš!