Vijesti / Regija

stigli iz turske

U Ivankovu policija iz teretnog vagona izvukla devet migranata, među kojima petero djece

U Ivankovu policija iz teretnog vagona izvukla devet migranata, među kojima petero djece
PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici su iz vagona teretnog vlaka na Željezničkoj postaji Ivankovo na sigurno izvukli devet stranih državljana, među kojima petero djece

U 12,50 sati 21. lipnja zaprimljena je dojava prometnika na Željezničkoj postaji Ivankovo da se iz vagona teretnog vlaka čuje plač i zapomaganje, započinje izvješće PU vukovarsko-srijemska.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici koji su otvorili vagon zatvoren carinskom plombom, vlasništvo turske tvrtke, te na sigurno izvukli devet osoba, od čega četiri punoljetne te pet maloljetnih osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su im prvu pomoć te utvrdili kako nitko nema vidljivih ozljeda niti zahtjeva dodatnu liječničku pomoć.

Potom su sve osobe radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije.

Obavljenim obavijesnim razgovorom utvrđeno je kako se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu, skrivajući se u vagonu među industrijskim rolama i kutijama, izbjegavajući na taj način graničnu kontrolu.

Dio kompozicije teretnog vlaka, u kojoj je bio i navedeni vagon, prethodno je odvojen te je na Željezničkoj postaji Ivankovo čekao svoj daljnji red vožnje prema Republici Austriji.

Nakon utvrđivanja identiteta ponuđena im je međunarodna zaštita, no istu su odbili te su im u provedenom upravnom postupku donijeta rješenja o povratku s rokom napuštanja Republike Hrvatske odnosno Europskog gospodarskog prostora u roku od 7 dana nakon čega su napustili službene prostorije policije.


Izdvojeno

Reci što misliš!